Chocolade Mascarpone (mini) Trifle – Wil je nog wat last-last minuten inspiratie voor een lekker makkelijk dessert voor je Kerst diner? Of gewoon voor een ander moment als je er zin in hebt? Overweeg dan deze mini ‘trifle’ die in een paar minuten klaar is! Ideaal, want je kunt het eenvoudig van tevoren maken, en ik kan maar weinig mensen die de combinatie niet zouden kunnen waarderen..
Meer Chocolade Inspiratie? Klik hier!
Chocolade Mascarpone (mini) Trifle
Ingrediënten (voor 4-6 personen)
- 250 gram mascarpone
- 200 ml slagroom
- 150 gram chocolade
- 4 el amaretto (of 1 el amandel essence)
- Chocolade koekjes (je kunt ook bitterkoekjes gebruiken!)
Bereidingswijze:
- Breng een pan met wat water aan de kook, en doe in een hittebestendige kom de chocolade. Deze hang je in de pan, maar zorg dat de bodem van de kom het kokende water niet raakt. Laat hierin de chocolade smelten.
- Klop de mascarpone kort luchtig met een mixer, of met de hand. Meng hier de amaretto of de amandel essence door.
- Klop de slagroom lobbig, en spatel door het mascarpone mengsel heen.
- Verkruimel vervolgens 1 chocolade koekje per glas.
- Neem de helft van het mengsel, en verdeel dit over de glazen heen.
- Meng de andere helft door de chocolade, en maak hier vervolgens een volgende laag van in het glas. Zet de glazen minimaal een half uurtje in de koelkast, en strooi er voor het opdienen eventueel wat chocolade overheen.