Courgette Pasta met Gehakt in Tomatensaus

IMG_20160517_182909
Heel veel mensen worden steeds wat bewuster met wat ze eten, en heel veel mensen laten dientengevolge regelmatig een groot deel van de koolhydraten uit hun maaltijd. Zelf heb ik hier geen vaste lijn in en varieer ik gewoon tussen wel of geen koolhydraten, maar vind ik de ‘pasta’ in dit recept altijd wel onwijs lekker omdat het de maaltijd zo lekker licht maakt. En bomvol groente.

Courgette Pasta met Gehakt in Tomatensaus

Op Facebook vroeg ik jullie te kiezen tussen twee gerechten, en deze kreeg ik jullie voorkeur. Dus bij deze het recept. De basis van het recept is een pasta van courgette, zelf maak ik deze met de mandoline, maar je kunt ook een spirellisnijder of een kaasschaaf en een mes gebruiken.

13327401_615992631898233_5662745376266775543_n

Ps. De Winactie al gezien? Maak tot 24 juni kans op 1 van de 2 Microplane Raspen!

Het recept:

Ingrediënten (Voor 2-3 personen):

  • 150 gram (biologisch) rundergehakt
  • 1 courgette
  • 3-4 tomaten (ca. 600 gram)
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalotje
  • 50 gram geitenkaas (naturel)
  • 1,5 el olijfolie
  • Peper en zout
  • Chili poeder
  • Eventueel verse kruiden (ik gebruikte oregano en wat tijm)

Bereidingswijze:

  1. Bak het gehakt rul in een pan met een halve el olijfolie. Bak het tot het zo goed als gaar is en haal het gehakt dan uit de pan. Was de pan niet af.
  2. Snij de teen knoflook en de sjalot fijn en fruit in de pan waar je het gehakt in hebt gebakken op laag vuur. Snij de tomaten in kleine stukjes (snij de witte kern eruit) en voeg als de sjalot glazig gebakken is, toe in de pan. Voeg naar smaak peper, zout, chilipoeder en andere kruiden toe, samen met het rul gebakken gehakt, en zet de pan op laag vuur met een deksel op de pan. Laat dit minimaal 20 minuten op laag vuur stoven.
  3. Was de courgette en snij ‘de kop en de kont’ er af. Snij het op de mandoline of met de spirellisnijder (of kaasschaaf en een mes, als je beide niet in bezit hebt) tot lange slierten ‘pasta’.
  4. Zet (als de saus lang genoeg gestoofd heeft en op smaak is gebracht) een wok/grote bakpan op hoog vuur en doe hier de el olijfolie in. Wok de courgette maximaal 1 minuut in de pan, zorg dat het in beweging blijft, en voeg daarna de saus toe aan de courgette (zet het vuur dan weer lager). Verdeel de saus goed door de pasta heen en serveer op een bord.
  5. Strooi er wat gebrokkelde geitenkaas overheen.. en: aan tafel!

Eet Smakelijk!

4 Responses to “Courgette Pasta met Gehakt in Tomatensaus”

  1. Daphne says:

    Het ziet er zo goed uit! Het lekkerste aan pasta vind ik altijd de saus en dan zo veel minder koolhydraten. Yum!

    • Elize says:

      Dat is inderdaad het ideale.. blijft super licht, en je komt heel makkelijk aan je groente portie! Ik hou ervan ;) Bedankt voor je berichtje, leuk!

  2. Ans Hoog Antink - Schram says:

    Hoi Elize…
    Morgen ga ik dit recept maken… ben benieuwd.
    Groet Ans.

    • Elize says:

      Leuk Ans! Ik ben ook benieuwd! Berichten hier verschijnen pas na ‘goedkeuring’ trouwens.. is om spam en reclame te voorkomen :)

      Dus je had niets verkeerds gedaan hoor!

      Kookse en ben benieuwd naar hoe het is bevallen 😊

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog