Pittige Courgette Zoete Aardappel Soep

IMG_20141128_171315

Voor wie onder is gedoken en het  heeft gemist: het is koud buiten. Met het ‘skippen’ van de toch al niet al te significante winter het afgelopen jaar door op reis te gaan, is het best even wennen! Verder geen klachten hoor, want ik vind het een heerlijk excuus om door de dag heen kaarsjes aan te hebben en ik krijg er zin van in de Kerst periode. En om een beetje warm te blijven zet ik af en toe een pot thee of maak ik een pan soep met warm brood uit de oven..

Het recept van vandaag is heel simpel te maken, is gezond en ook nog eens heel erg smakelijk.

 

Courgette Zoete Aardappel Soep

Ingrediënten:

  • 1,5 – 2 courgettes (afhankelijk van de grootte)
  • 250 gram zoete aardappel (geschild)
  • 3 tenen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1/4 tl chilipoeder (minder als je niet van pittig houdt)
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 1 tl tijm
  • 2 bouillonblokjes (groente (voor vegetarische variant) of kip)
  • 1/2 el roomboter of olijfolie
  • Water

Bereidingswijze:

1. Snij de courgette, zoete aardappel, sjalot en knoflook in stukken. Dit hoeft niet nauwkeurig want de soep wordt later gemixt.
2. Zet een ruime pan op het vuur en verwarm de boter of olijfolie. Doe de courgette, aardappel, sjalot en knoflook in de pan en bak aan. Het is niet erg als de groentes een beetje aanpakken, deze aanbaksels geven de soep juist veel smaak. Voorkom echter door de groentes om te scheppen dat ze verbranden. Bak de groentes ongeveer 5 minuten.
3. Doe de chili poeder, paprika poeder, tijm en de bouillon erbij en bak de groentes nog 3 minuten terwijl je ze om blijft scheppen.
4. Voeg water toe tot de groentes net onder staan en zet de pan vervolgens op laag vuur.
5. Laat de groentes koken tot de zoete aardappel en courgette gaar zijn (je moet er eenvoudig in kunnen prikken). Laat het niet langer dan nodig koken want door te lang te koken verliezen de groentes hun smaak.
6. Laat de soep iets afkoelen en mix de soep tot een egaal mengsel met een staafmixer of blender. Bepaal zelf of je de soep pittig en zout genoeg vindt, als je wilt kun je nog wat kruiden toevoegen.
7. Je kunt de soep zo eten, met een lekker warm broodje.

Eet smakelijk!

Op de foto heb ik op de soep uitgebakken Schwarzwalder Schinken gelegd, samen met wat opgebakken shiitake en crème fraîche.

Meer Soep? Kijk dan Hier!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog