Dadel Vijgen Abrikozen Reep (glutenvrij)

Dadel Vijgen Abrikozen Reep – Met toch wel een beetje gevaar voor eigen gezondheid, hebben we in China langs de weg gedroogd fruit gekocht. Abrikozen om precies te zijn. En pruimen.

In de hoop dat de toilet omstandigheden niet al te veel zouden zeggen over de hygiëne condities van het voedsel zelf. En oké, omdat het alternatief in vacuüm verpakte varkensneus was. Het toilet /de toiletten bestond(en) uit twee lange lage muurtjes waar je achter elkaar op op kon staan (in de lengte achter elkaar). Vervolgens kon je gehurkt als een atleet je behoefte kon doen, en tegelijkertijd in de geul tussen de muurtjes voorbij zien drijven wat je voor- of achterbuurvrouw gegeten of gedronken had. Als je niet teveel afgeleid werd door diezelfde voor- of achterbuurvrouw op hetzelfde moment overigens, of de geur. Ook niet misselijk. Of wel misselijk eigenlijk. Nou ja, je hebt beeld – lekker inleidend praatje ook voor een recept wat esthetisch gezien toch al niet de schoonheidsprijs verdient.

Gedroogd fruit, daar ging het over. Dat vormt ook de basis van deze super lekkere tussendoortjes! Glutenvrij en vol met vezels (maar bomvol fruitsuikers, just so you know). Lekker kleverig en zoet!

Dadel Vijgen Abrikozen Reep

Ingrediënten:

 • 6 gedroogde vijgen
 • 12 dadels (zonder pit)
 • 12 gedroogde abrikozen (geweekt, vaak standaard zo verkocht)
 • handje amandelen
 • 40 gram pure chocolade (72%)
 • 2 el chia zaad
 • 2 el gebroken lijnzaad
 • Gepofte rijst (naar eigen smaak)

Bereidingswijze: 

 1. Mix de dadels en de vijgen tot een glad mengsel in de keukenmachine, of snij heel heel fijn als je die niet hebt.
 2. Snij de abrikozen, amandelen en chocolade in de gewenste grootte fijn en voeg toe aan het dadel-vijgen mengsel.
 3. Voeg het chia en lijnzaad toe en meng alle ingrediënten – lekker klusje met de handen – door elkaar.
 4. Voeg tot slot de gepofte rijst naar eigen smaak toe, maar waak wel dat je niet teveel toevoegt, dan blijft de reep niet goed meer bij elkaar.
 5. Leg het mengsel op keukenpapier, en vouw er papier overheen om de reep wat uit te rollen in de gewenste vorm. Snij ze vervolgens met een groot mes in de gewenste grootte.

Je kunt de noten en zaden uiteraard vervangen voor wat je eventueel in huis hebt, datzelfde geldt voor de abrikoos. Gebruikt gerust ook een ander (fris) gedroogd fruit!

Kijk hier voor 10 andere (gezonde) Tussendoortjes op een rij!

2 Responses to “Dadel Vijgen Abrikozen Reep (glutenvrij)”

 1. Anne says:

  Top idee, ziet er zeer lekker uit!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog