Glutenvrije Appel Amandelcakejes

cakejes foodblogswap_bewerkt-1Inmiddels alweer een maand geleden plaatste ik mijn eerste ‘Foodblogswap’ Recept. Voor wie het heeft gemist; het betreft een fenomeen waarbij je gekoppeld wordt aan een willekeurige andere deelnemende kookblog, waarvoor je vervolgens een recept maakt ván die blog.

Dit keer was deze Blog gekoppeld aan ‘Kook de Wereld Rond‘;  van blog van Marloes. Een soort walhalla voor mensen met een glutenallergie want álle recept die er op staan zijn glutenvrij! Het archief doorspittend, wat terug gaat tot maar liefst 2009, stuitte ik op het uiteindelijk uitgekozen recept. Waar ik bij de vorige Foodblogswap mijzelf nog enigszins spaarde door een taart te kiezen die niet gebakken moest worden, heb ik mijzelf – met mijn beperkte bakkwaliteiten- nu toch wel in ‘het diepe’ geworpen. Esthetisch gezien kwamen ze er dan ook niet helemaal uit zoals het waarschijnlijk de bedoeling is geweest, maar daar kan ik altijd nog mijn lieve neefjes (die mee hebben geholpen) de schuld van geven :). De smaak was overigens goed, erg goed! Een heerlijke smeuïg cakeje, zonder gluten dus!

Het recept: Appel-Amandelcakejes
Niveau: Eenvoudig ~  Bereiding: 20 minuten ~ Bakken: ca. 20-25 minuten  ~ 6 stuks 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Schil de appel (Ik heb Braeburn gebruikt), verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Doe de appel vervolgens in een steelpannetje met een eetlepel suiker erbij en het sap van een halve citroen. Zet het op een laag vuur en laat het ongeveer 8-10 minuten pruttelen. Haal het vervolgens van het vuur af en zet apart.

3. Maal de amandelen fijn. Voeg hier de rest van de suiker (Marloes gebruikt hiervoor poedersuiker, ik heb hiervoor gewone fijne suiker gebruikt), de eieren, de appel en de kaneel (naar eigen smaak) aan toe. Zelf heb ik hier ook nog citroenzest (schil) aan toegevoegd; dat maakt het net nog iets frisser. Maal het geheel vervolgens tot een glad beslag.

4. Giet het beslag in de licht ingevette muffinvormen. Zet de vormen vervolgens in de oven en bak de cakejes in 25 minuten lichtbruin en gaar.

Smullen maar!

Ingrediënten:

  • 1 appel
  • 125 gram blanke amandelen
  • 75 gram (poeder)suiker (in het origineel is het 100 gram.. kon het niet laten er iets ‘af te snoepen’.)
  • Citroensap van een halve citroen (Marloes schrijft in haar recept dat ze een beetje citroensap uit een flesje gebruikt, kan natuurlijk ook; als citroen-fan heb ik echter altijd verse in huis; vandaar dat ik daar de voorkeur aan heb gegeven).
  • 2,5 ei
  • Kaneel
  • Evt. citroenrasp

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog