Vegetarische Geitenkaasquiche met Tijm en Cherrytomaten

quiche3

“If more of us valued food  and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.”  
―  J.R.R. Tolkien

Met een zekere regelmaat voelt iemand in mijn omgeving de noodzaak mij erop te wijzen dat ik ga stralen als ik spreek over eten, als ik mag koken of als ik gewoon erg gelukkig wordt van een goed glas wijn. Iets in mij geneert zich klaarblijkelijk voor dat bourgondische stukje -ik-, want het voelt altijd een beetje ongemakkelijk. Maar, ik word gered door J.R.R. Tolkien zijn uitspraak: ““If more of us valued food  and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.”. Ik draag namelijk eigenlijk gewoon bij aan een betere wereld met mijn lof-zang over eten en koken! Zoals ik beschrijf in het stukje ‘over mezelf’ zie ik eten (en koken) als iets sociaals. Het is mooi om van verse ingrediënten een mooi resultaat te bereiden, maar ‘het leven delen’ met elkaar aan de tafel maakt het uiteindelijk compleet. Proost.

Het is alweer zover: FoodBlogSwap nummer vijf alweer! Ik mocht deze keer iets maken van Hazel haar blog: Cookie Cottage! Een superleuke blog overvol met allerlei heerlijkheden, voornamelijk zoals de naam al doet vermoeden: zoete heerlijkheden! Omdat ik voor de FoodBlogSwap’s tot dusver steeds iets zoets heb gekozen heb ik het mijzelf moeilijk gemaakt deze keer. Op zoek  naar hartig! En geloof me.. de Lavendel Limoncello Truffels passeren was een zware dobber (en ik sluit dan ook niet uit dat ik die alsnog een keer maak)! Gelukkig zag het gekozen recept er ook veelbelovend uit!

quiche1

Het huis vulde zich met de heerlijke geuren en de smaak was zo mogelijk nog beter! Supersimpel, eindeloos te variëren. Ik heb een mini-variant van het recept gemaakt maar de hieronder staande ingrediënten zijn voor een quiche-vorm van ongeveer 25 cm.

Het Recept: Geitenkaasquiche met Tijm & Cherrytomaten
(Recept voor quichevorm van ong. 25 cm)

Ingrediënten:

 • 5 plakjes bladerdeeg
 • 175 gram van een buche (rolletje) geitenkaas (met korst). (Ik had geitenkaas zonder korst in huis, was ook erg lekker!)
 • 5 eieren
 • 50 gram roomkaas (Monchou o.i.d.)
 • 100 gram geraspte kaas
 • 1,5 el gedroogde tijm
 • 0,25 tl zout
 • Peper

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
 2. Laat het bladerdeeg in 5 – 10 min. ontdooien en bekleed daarmee een quichevorm van ong. 25 cm doorsnede. Prik met een vork gaatjes in de bladerdeegbodem.
 3. Was de cherrytomaten en verwijder eventuele kroontjes. Dep ze daarna goed droog met een stukje keukenpapier en verdeel ze gelijkmatig over de quichebodem.
 4. Snijd de geitenkaas in brokjes en verdeel over de quiche.
 5. Klop de eieren los en voeg daar de roomkaas, geraspte kaas, zout en peper (naar eigen smaak) en tijm aan toe. Verdeel het mengsel daarna rondom de cherrytomaten.
 6. Bak 35 – 40 minuten. op 180 ˚C. Borrelt de quiche nog heel erg als je de oven open doet, doe er dan nog 5 minuutjes bij.
 7. Serveer de quiche met verse tijm on top (kun je eventueel ook al na 20-25 minuten op de quiche in de oven leggen, de tijm droogt dan en kun je erna zo van het takje raspen).

Hazel geeft aan dat je ook een ei minder kunt gebruiken voor dit recept. Zelf vond ik de luchtigheid lekker zo en als je hem later opeet zakt het sowieso wat in.

Eet Smakelijk! 

4 Responses to “Vegetarische Geitenkaasquiche met Tijm en Cherrytomaten”

 1. neeltje says:

  Nou Elize De quich lijkt me heerlijk. Ga ik zeker maken.

  • eatcooklove says:

   De quiche is ook heel lekker met gebakken groentes (aubergine, courgette en tomaat zonder het zaad). Geef het net iets meer body nog vond ik. Ben benieuwd hoe je het vindt! Liefs

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog