Gegrilde Aubergine met Geitenkaas, Rozemarijn en Pijnboompitten ~ Vegetarisch

20080219-grilled-eggplant-spiralsDirect naar het recept
Onlangs zag ik op een veelbezochte website met allerlei (ingestuurde) recepten tot mijn ontsteltenis dat het meest gelezen recept het volgende gerecht betrof: ‘Aardappelen uit de oven’. De ‘No Bake Maltesers Cake’ kwam overigens op een goede tweede plek (tip: klik niet op de link). Na een filosofeersessie hieromtrent her en der kwam ik tot de volgende twee conclusies.

1. ‘Mensen’ willen niet altijd zo moeilijk doen als ik wanneer ze in de keuken aan de slag gaan

2. ‘Mensen’ willen ongezond, ongezonder, ongezondst!

Nu vind ik dat ik aan het laatste criterium wel weer heb voldaan voorlopig met de post over hoe je zelf een overheerlijke Baileys kunt maken. En een collega van mij merkte ontnuchterend op dat aardappelen nu eenmaal veel worden gegeten en de kans dus aannemelijk is dat daarom dit gerecht veel naar  voren komt. Maar, misschien is het ook wel gewoon tijd voor een eenvoudig recept op deze blog! Hier een recept neerzetten met ‘Aardappelen uit de oven’ leek me net te eenvoudig, dus daarom het volgende; 

Het recept: Gegrilde Aubergine met Geitenkaas, Rozemarijn en Pijnboompitten

Men neme een aubergine (die paarse :)) en die snij je in de lengte in vieren. De aubergine leg je op keukenpapier en bestrooi je met wat zout, dit laat je even staan. Hierdoor wordt wat vocht aan de aubergine onttrokken. Dep vervolgens het vocht van de aubergine af met keukenpapier. Mocht je hiervoor geen tijd hebben is dat geen probleem, dan moet de aubergine alleen iets langer garen.

Zet een grillpan of een grill aan en verwarm goed voor. Leg de plakken aubergine op de grill(pan). (Zelf gebruik ik geen olie, je zou eventueel een klein beetje olijfolie kunnen gebruiken). Verwarm ondertussen een andere pan voor en rooster hierin zonder olie de pijnboompitten tot ze lichtbruin kleuren. Bewaar ze in een bakje. Als de Aubergine gaar is, zacht en lichtbruin (bij een grillpan na ca 10-15 minuten, in de grillpan eerst nog omdraaien) verkruimel je wat geitenkaas over de aubergine. Laat de aubergine nog even op de grill(pan) liggen. Rits tot slot wat verse rozemarijn van een takje en snij de kruiden in kleine stukjes. Strooi dit over de aubergine heen. Uiteindelijk verdeel je de pijnboompitjes over het gerecht. Je kunt de aubergine oprollen of het in plakken opdienen. Een heerlijk vegetarisch gerecht.

Eet smakelijk!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • Aubergine
  • Geitenkaas (75 gram)
  • 1 takje rozemarijn
  • Pijnboompitten (30-40 gram)

De gebruikte foto komt van deze website.

 

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog