Gezonde Kipnuggets voor je kind!

Gezonde Kipnuggets – Mijn zus vroeg mij een aantal maanden geleden of ik op deze blog niet een katern kon maken met recepten die ook geschikt waren voor een tikkeltje chaotisch gezin met kleine kinderen. Wel, met een gebrek aan gevoel voor timing aan mijn kant én aan ervaring met een eigen chaotische gezin met kleine kinderen lijkt me een hele katern ten aanzien van dit onderwerp een te ijdel plan. Een recept zo af en toe echter zou toch wel moeten lukken, dunkt me.Naamloos-1

Het afgelopen weekend had ik mijn twee (heerlijke!!) neefjes hier te logeren, en toegegeven: Ik ben verliefd! Maar ook: het is best een gedoe om elke dag te streven naar volwaardige maaltijden voor kinderen met kritische smaakpapillen! Zeker de oudste heeft (had toen) talent op dit vlak (de jongste krijg ik nog aan de komkommer met de smoes dat het ‘macaroni-komkommer’ is..). Een bakje ordinaire rozijnen wordt zonder enige vorm van gêne verkozen boven met liefde gebakken verse groentes en van zorgvuldig in kleine stukjes gesneden bruine boterhammen wordt met een grote glimlach alleen het beleg afgegeten.

Maar goed, terug naar waar het over ging. Koken voor en mét kinderen dus. Laatst maakte ik deze gezonde variant van de kip-nugget. Het staat er inderdaad echt; een gezonde variant. Superleuk om samen met de kinderen te maken!

Gezonde Kip Nuggets

Ingrediënten:

  • Kipfilet (150 gram)
  • Geraspte kokos (75 gram)
  • Kerrie of andere kruiden (1.5-2 tl)
  • Zout (1 tl)
  • Eikipnugget2

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Knip of snij de kipfilet vervolgens in stukken zo groot als je de ‘Kipnuggets’ uiteindelijk wilt hebben.

2. Kluts een ei door elkaar en doe in een ander schaaltje de geraspte kokos, de kerriepoeder en het zout. Meng die ingrediënten door elkaar.

3. Zorg dat de kipfilet goed droog is en haal de kip door het kokos-kerrie mengsel. Vervolgens haal je hetzelfde stukje kip door het geklutste ei en haal je het erna nog een keer door het kokosmengsel. Leg de stukjes kip die klaar zijn op bakpapier op een bakplaat.

4. Bak de kipnuggets in ongeveer 30 minuten gaar (bepaal op basis van de kleur of ze goed zijn). Ps. je kunt ze natuurlijk ook gewoon in de pan bakken!

Eet Smakelijk!

2 Responses to “Gezonde Kipnuggets voor je kind!”

  1. Zus says:

    Dank je wel. Morgen wordt er voor mij gekookt :)

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog