Half Leeg of Half Vol? ~ Halve Gevulde Courgette

glas-halfvol-of-halfleeg
Direct naar het recept
“Is het glas bij jou half vol of half leeg?”, een cliché vraag die we allemaal wel eens gesteld hebben gekregen door die of genen. Wellicht deels sociaal gewenst antwoorden de meesten van ons dan natuurlijk ‘half vol’. Immers, optimisme is iets wat de mens in eerste instantie lijkt te sieren en prettiger in omgang maakt. Een zeldzamer aantal realisten (óf pessimisten, want die bestaan natuurlijk ook gewoon) zal een het glas ‘half leeg’ noemen. Wellicht getekend door ‘relativerende ervaringen’, het gevolg van harde lessen die zijn geleerd of gewoon niet als een rasoptimist geboren. Allemaal Prima!
En voordeel van het laatste is wellicht wel dat je (hopelijk) vaker in het leven positief wordt verrast. ‘Het valt nog wel mee’.

Althans, mits je de mooie dingen in het leven ook daadwerkelijk herkent en ze er laat zijn. Laatst kwam mij een filmpje ‘ter oge’ van Life Vest Inside. Een filmpje waarin op een mooie manier in beeld wordt gebracht hoe een kleine goede daad van jou een positief effect kan hebben op de ander. Waar creatief het fenomeen ‘wie goed doet, goed ontmoet’ in beeld wordt gebracht, ook al is het ontmoeten van dat goede soms op een andere manier dan je zou verwachten. Waar één dag in kaart wordt gebracht; de ‘Kindness Boomerang Day’. Een mooie reminder van dat wij uiteindelijk met elkaar deze wereld creeëren. Neem dus vooral even de tijd voor dit filmpje!

In het kader van ‘half vol’; een halve gevulde courgette!

Het Recept: Halve gevulde Courgette

Snij een (grote) courgette doormidden en schep met een lepel het zachte deel aan de  binnenkant eruit zodat je een soort kuipjes krijgt. Let er op dat je de boven en onderkant ook gewoon laat zitten. Snij 2 tomaten in kleine blokjes en verdeel samen met ca 50 gram geitenkaas over de courgettes. Kluts één ei en verdeel ook dat over beide courgettes. Als de courgettes heel groot zijn kan het zijn dat je 1.5-2 eieren nodig hebt. Vervolgens maal je een notenmix (ik gebruik Pecan, Walnoot, Amandel, Cashew en Paranoten) fijn; er mogen nog gerust stukjes noot zichtbaar zijn. Deze noten (ca 50 gram) meng je met wat grof zeezout en olijfolie en verdeel je over de courgettes.

De courgettes zet je vervolgens in een oven van ca 150 graden voor 20-30 minuten. De ei moet gestold zijn. Aan het einde zet je de oven even kort op de grilstand waardoor de noten een lekkere grilsmaak krijgen. Blijf daar echter wel bij omdat dat heel snel kan gaan (en uit ervaring weet ik dat wanneer ze zwart zijn het toch minder lekker is…).

Ingrediënten:

  • Courgette
  • 1-2 Eieren
  • 2 Tomaten
  • 50 gram Geitenkaas
  • 50 gram notenmix
  • Olijfolie
  • Zeezout

 

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog