Hartige Taart met Prei en Broccoli

Hartige Taart met Prei en Broccoli – Het is even geleden sinds er een recept verschenen is op de blog. De volgers op Facebook hebben het mogelijk al meegekregen, maar over de aanleiding deelde ik eerder het volgende:

 

En weer was het stil, hier en op de blog.. Opnieuw riep het leven. Hard.

Met het verlies van verschillende andere dierbaren nog zo vers in het geheugen, hebben we wederom afscheid moeten nemen van iemand die mij zeer dierbaar is, was, is. Op veel te jonge leeftijd.

“Pluk de dag”. Ik probeer ernaar te leven. Ik probeer het mooie, schone, fijne in het kleine om mij heen te zien. Maar soms, soms is het even moeilijk. Omdat het verdriet en de ontzetting zo groot is, dat er weinig te plukken lijkt.

Maar ik vertrouw weer op licht. Op perspectief. Op geluk en op hoop. Al is het alleen al omdat deze dierbare dat als geen ander kon.

Ik wens jullie een heel liefdevol weekend. Carpe Diem.

Omdat het voor mij gek voelt zomaar weer door te gaan op de blog, alsof er niets is gebeurd in de tussentijd, wilde ik dus ook hier het bovenstaande even met jullie delen. Voor degenen die eerder al hebben gereageerd; bedankt voor jullie lieve warme en troostende woorden. Het is buiten verdrietig ook altijd heel rijk om te voelen hoe gelukkig we zijn met de mensen die met ons mee leven, in gelukkige, maar ook in verdrietige tijden.

Om gewoon maar weer eens af te trappen wil ik starten met een lekker en simpel recept! In de Foodybox zat quiche deeg van tante Fanny, ideaal die producten als je even geen tijd hebt het zelf te maken! Ik maakte er deze simpele hartige taart van, bomvol smaak en groentes!

Hartige Taart met Broccoli en Prei

Ingrediënten:

 • Tante Fanny Quiche deeg
 • 2 preien
 • 1 stronk broccoli
 • 2 tenen knoflook
 • 480 ml (volle) melk
 • 4 eieren
 • Spekjes (laat deze weg en vervang voor kaas door het melk-ei mengsel als je de quiche vegetarisch wilt eten)
 • Zout

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor volgens de voorgeschreven instructies op de verpakking van het quiche deeg
 2. Snij en was de prei en broccoli. Snij de knoflook fijn.
 3. Rol het deeg uit over de quiche vorm.
 4. Bak de knoflook en de prei tot de prei wat zachter is geworden. Leg de groentes in de quiche vorm.
 5. Bak de spekjes uit in de pan, en bak de broccoli kort mee, zorg dat de broccoli knapperig blijft. Voeg toe aan de groentes in de quiche vorm.
 6. Meng de volle melk, de eieren en eventueel wat zout of kaas door elkaar, en giet het over de groentes heen in de quiche vorm.
 7. Bak de hartige taart in de voorverwarmde oven af tot de vulling gaar is

Eet Smakelijk!

Als blogger krijg je regelmatig gratis foodpost, om kennis te maken met nieuwe producten. Tenzij duidelijk anders vermeld in een artikel, krijg ik geen vergoeding om te schrijven over deze producten, maar schrijf ik er dus over omdat ik er enthousiast over ben! In het geval van dit artikel betreft dat het quiche deeg van Tante Fanny wat beschikbaar is gesteld door Kroon op het Werk. 

4 Responses to “Hartige Taart met Prei en Broccoli”

 1. Haan en Pen says:

  Fijn dat je er weer bent . Goed van je dat je dit met ons wil delen.
  En die taart, die ziet er heerlijk uit!!
  Sterkte, met warme groet Manon

  • Elize says:

   Ha Manon, bedankt voor je lieve bericht! De taart was inderdaad ook heerlijk (gemaakt in juli of zo, maar gewoon nu pas tijd genomen op de blog te zetten.. )

   Liefs, Elize

 2. Simone says:

  O wat naar Elize. Ik had er niks van meegekregen maar alsnog heel veel sterkte met het verwerken van het verlies. Dat blijft altijd moeilijk.

  • Elize says:

   Dankjewel voor je lieve bericht. Ben ook niet heel veel ‘online’ geweest de afgelopen periode.. door het bovenstaande, en omdat soms het leven gewoon even harder roept dan de computer :)

   Het went inderdaad niet, verdriet, verlies en afscheid nemen. Blijft moeilijk. Maar we pakken de draad langzaam gewoon weer op, met ruimte voor herinnering en verdriet op zijn tijd. En voor geluk en dankbaarheid, ook. Want er is veel liefde in ons leven, en daar prijs ik me dubbel gelukkig mee!

   Liefs, Elize

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog