Hazelnoot Mokka Meringue Gebak

Hazelnoot Mokka Meringue Gebak  – Wie in de buurt van Dordrecht woont, kent ze meestal wel: Dé Brokking gebakjes. Heerlijk hazelnoot schuim met room in het midden. Licht, onwijs lekker gebak wat gek genoeg bijna nergens zo verkocht wordt. Een paar weken geleden waren we even in Duitsland, waar we ook even door een supermarkt hebben gestruind. Ik ben toch niet de enige die het leuk vind, om te struinen in een (buitenlandse) supermarkt die je niet kent. Aldaar trof ik schappen vol met bak-gerei aan en tevens (betaalbare) noten en gemalen noten.

Dat was de aanleiding voor het maken van dit hazelnoot mokka meringue gebak. Een soort van Brokking, maar dan natuurlijk een beetje anders (want; recept geheim en zo). Niet minder lekker, al zeg ik het zelf! En ook nog eens simpel te maken.

Hazelnoot Mokka Meringue Gebak

Ingrediënten (ik maakte een variant voor ca. 4-6 personen):

 • 3 eiwitten
 • 150 gram suiker (ik gebruikte fijne kristalsuiker)
 • 150 gram gemalen geroosterde hazelnoten
 • 1 bakje slagroom
 • 1 zakje espresso poeder
 • Optioneel: pure chocolade en klop-fix

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
 2. Rooster als je ongeroosterde hazelnoten hebt de noten kort in een pan of oven. Laat de noten iets afkoelen en maal/snij ze redelijk fijn (iets grover dan meel).
 3. Doe de eiwitten in een kom en klop deze stijf. Voeg in 3 delen de suiker toe aan de eiwitten. Klop net zo lang tot je een mooi glanzend schuim hebt.
 4. Schep de hazelnoten mix met een spatel rustig door de eiwitten heen.
 5. Verdeel het mengsel in 2 cirkels op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Bak de meringue in ca. 60-70 minuten gaar in een voorverwarmde oven.
 6. Zet de oven na de 60-70 minuten uit en open, en laat de meringues rustig afkoelen in de oven. Probeer niet gelijk de meringues van het bakpapier af te halen, ze worden nog iets knapperiger en steviger als je ze af laat koelen.
 7. Klop de slagroom zo kort mogelijk voor het serveren van de taart in een schone kom, en voeg hier het zakje (of 2, naar eigen smaak) espresso poeder aan toe. Zelf voeg ik hier geen suiker aan toe, omdat de meringue in mijn optiek zoet genoeg is, maar besluit hierin zelf wat je eigen smaak is. Wil je de taart pas (een dag) later serveren? Voeg dan eventueel klop-fix toe aan de room, die wordt hierdoor iets steviger.
 8. Leg 1 cirkel op een plank of bord waarop je de taart gaat serveren. Verdeel hier de helft van de slagroom over. Leg hier de tweede meringue bovenop, en verdeel het restant van de slagroom hier weer bovenop.

Optioneel is het schaven van wat (pure) chocolade over de taart.

Eet Smakelijk!

 

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog