Knapperig Knoflookbrood

Knoflookbrood

Of het ligt aan mijn gevoel voor humor of dat het humor betrof in een andere taal dan mijn moedertaal weet ik niet, maar ik kon een glimlach niet onderdrukken toen een zeer vriendelijke medewerker van de Duitse (jawohl) website Mein Cupcake mijn tikkeltje cynische reactie op zijn mail op de letter serieus nam. Op zijn vraag of ik een review wilde schrijven over één van de producten in hun webshop had ik namelijk een reactie gestuurd waarin ik mijn twijfel uitsprak of iemand die nog nooit een cupcake gebakken had serieus genomen kon worden als schrijver van een review voor een website die Mein Cupcake heet. Hij ging er echter geheel serieus op in en gaf aan dat er ook andere producten werden verkocht, dat het geen enkel probleem was dat ik me nog nooit (bewust) aan cupcakes had gewaagd. Aandoenlijk toch?

IMG_20150327_173916

Mein Cupcake

Dientengevolge ben ik gaan kijken naar producten op de webshop die ik ook daadwerkelijk zou gaan gebruiken en kwam ik als snel uit bij de producten om brood te bakken, want laat ik daar nou wél gek op zijn sinds de aanwinst van de Kitchenaid! Mijn Duits bleek ook niet wat het geweest is, maar tot ‘brot’ was ik gelukkig nog in staat..

En het moet gezegd, ze hebben me een prachtig product toegestuurd! Ik was benieuwd of het zou werken, zo’n ‘verdeler’ in een bakvorm, maar het resultaat was echt uitstekend. Ideaal als je een kleiner brood of een halve cake wilt bakken, of als je in de helft van je deeg bijvoorbeeld een andere vulling wilt doen.

IMG_20150426_195847

 

IMG_20150426_200050

En tevens een ideale gelegenheid om met jullie het recept te delen voor deze heerlijke bruine broodjes met knoflook.

Knoflookbrood

Ingrediënten:

 • 250 gram volkorenmeel
 • 10+30 gram roomboter
 • 3 gram droge gist
 • 3 gram suiker
 • 4 gram zout
 • 160 ml lauw water (meer toevoegen als het deeg te droog blijft)
 • 3 tenen knoflook
IMG_20150327_173916Bereidingswijze
 1. Doe alle ingrediënten (excl. de 30 gram roomboter) in de keukenmachine of in een kom en kneed er een samenhangend deeg van in ca. 10 minuten. Je weet dat het goed gekneed is als je het uit elkaar kunt trekken tot een soort kauwgom structuur.
 2. Maak een bol van het deeg en laat het voor ongeveer 30 minuten rijzen op een warme plek (zelf zet ik het in de oven die op 30 graden staat).
 3. Verdeel het deeg vervolgens in de vorm waarin je het wilt gaan maken en laat het in die vorm opnieuw 60 minuten rijzen.
 4. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden Celsius.
 5. Smelt de resterende roomboter in een pannetje en snij de knoflook in dunne plakjes. Meng met wat grof zeezout alles door elkaar. Verdeel de  knoflookboter met een kwast over het brood.
 6. Zet de oven terug naar 180 graden Celsius als je het brood in de oven zetten en bak het brood afhankelijk van de vorm in 15-25 minuten gaar.

Smullen!

2 Responses to “Knapperig Knoflookbrood”

 1. Simone says:

  Nou dat is in ieder geval beter als de mail die ik gisteren kreeg of ik iets wilde schrijven of linken naar de site zweetvoeten…. Pfft… Rare mensen soms… En ik heb ze niet eens.. Die zweetvoeten dan. Whahaha…
  Deze knoflook broodjes lijken me heerlijk en wat een handig ding inderdaad die verdeler!

  • Elize says:

   Hahaha.. en dat heb je niet eens gedaan Simone? Flauw hoor! ;-)

   Die verdeler is overigens inderdaad dus echt ideaal, ook fijn als je maar half broodje wilt bakken.

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog