Knapperige Zaden en Pitten Crackers | Glutenvrij

Knapperige Zaden en Pitten Crackers  – Allereerst wil ik jullie natuurlijk alle goeds wensen voor 2018! Dat het een liefdevol, mooi jaar mag worden! Eerdere jaren schreef ik steeds een ‘terugblik’ op het vorige jaar, het is er dit jaar niet van gekomen. Wie weet volgt het nog.. misschien ook niet. Maar in ieder geval alvast dit lekkere recept!

Nederland barst weer van de goede voornemens. De cynicus in mij lacht er altijd een beetje om, dat we ‘het’ met zijn allen op 1 januari opnieuw gaan proberen, terwijl in december de supermarkt voor de kerstdagen leeg wordt geroofd alsof een oorlog op komst is. Aan de andere kant, ‘een moment’ om weer even stil te staan bij je huidige gewoontes, en of die zijn wat je wilt, kan natuurlijk ook geen kwaad.

Crackers

In dit recept komt het gelukkig samen; gezondheid én lekker. Dat is toch altijd wel een fijne bijkomstigheid. Dus goede voornemens of niet, ze zijn sowieso geslaagd, deze crackers! Deze zaden- en pitten crackers zitten bomvol vitaminen, vezels, eiwitten en mineralen. Ideaal voor een lekker verzadigd gevoel! En ze zijn binnen 5 minuten gemaakt, ook nog vervelend.


Ingrediënten:

 • 75 gram pompoenpitten
 • 75 gram zonnebloempitten
 • 35 gram sesamzaad
 • 35 gram gebroken lijnzaad
 • 50 gram kastanjebloem
 • 1 ei
 • 2 el (gesmolten) kokosolie

Note: Als je één van de pitten of zaden niet in huis hebt, vervang dan het gelijkwaardige gewicht voor één van de andere zaden of pitten.

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
 2. Meng alle ingrediënten en voeg naar smaak wat grof zeezout toe.
 3. Verdeel het zaden- en pittenmengsel over een bakplaat met bakpapier, en leg daar een extra vel bakpapier bovenop. Rol de crackers uit tot ongeveer een halve cm dikte.
 4. Laat de crackers in 35-40 minuten gaar worden. Wil je mooie rechte crackers? Snij ze dan direct uit de oven. Zelf laat ik ze altijd eerst afkoelen en breek ik ze dan in stukken.

Ps. ben je op zoek naar een veganistisch alternatief? Check dan deze crackers eens van Maartje!

Eet Smakelijk!

 

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog