Krokante Kikkererwten met Ras El Hanout – Het blijft toch zo leuk, foodpost. Voor sommige bloggers went het misschien, als wekelijks de pakketjes binnen stromen. Maar dat is bij mij niet het geval en het blijft dus een soort -hoera- kerst pakketten gevoel als ik zo’n doos met spullen mag open maken en ontdekken. Een aantal maanden geleden alweer kreeg ik de Arab Foodbox toegestuurd om een aantal producten uit te proberen, en er zat me toch veel lekkers in! Mijn absolute favoriet werd de Rabda Ras El Hanout mix (een mond vol, ik weet het). Super smaakvol, werkelijk alles wordt er heerlijk van!
Zo ook deze lekkere pittige krokante kikkererwten. Een onwijs lekkere snack voor bij de borrel, en ook nog eens hartstikke gezond! Zo bevatten kikkererwten veel vezels en eiwitten, beide een belangrijk onderdeel van onze voeding. Vezels zorgen er voor dat onze spijsvertering goed loopt, maar ook dat de koolhydraten in de kikkererwt vertraagd wordt opgenomen in ons bloed. Hierdoor krijg je geen pieken in je bloedsuiker. Eiwitten zijn belangrijk voor het herstel en de opbouw van o.a. ons spierweefsel. Ze bevatten eveneens veel antioxidanten; deze zijn simpel gezegd belangrijk om vrijgekomen vrije radicalen (schadelijke stoffen) in ons lichaam weer onschadelijk te maken. Tot slot zit er ook veel koper, fosfor en ijzer in kikkererwten. Dus mocht alleen de lekkere smaak al geen goed excuus vormen, nog voldoende andere redenen ;) Ook om deze vega kikkererwten burger te maken trouwens, ook al zo’n topper (zei ze in alle bescheidenheid haha)!
Een recept kun je het bijna niet noemen, het is te simpel.. maar nogmaals: probeer het! Super lekker.
Ingrediënten:
- 1 pot kikkererwten (400 gram netto gewicht)
- 1.5 eetlepel Ras El Hanout
- 1 theelepel chili of pikante paprika poede
- 1.5 eetlepel olijfolie of (onbewerkte) kokosolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Doe de kikkererwten en spoel ze goed af zodat er geen wit schuim meer ontstaat. Laat ze 2-3 minuten even uitlekken of droog ze op een schone theedoek.
- Doe de kikkererwten in een ruime kom, voeg de Ras El Hanout, Chili en olijfolie of kokosolie toe en meng het mengsel met een lepel of je handen door elkaar.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel er de kikkererwten over. Zet gedurende ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven. Hou de kikkererwten zelf in de gaten en bepaal wanneer jij ze bruin en knapperig genoeg vindt.
Klinkt lekker ga het van het weekend proberen!
Ga je geen spijt van krijgen ;) Zorg dat ze lang genoeg in de oven zitten, en laat ze heel even liggen.. dan zijn ze super lekker knapperig! Ik hoor wel wat je ervan vond :)
dat laten liggen bedoel je id oven?
Excuus voor mijn late reactie! Met het laten liggen bedoel ik óp de bakplaat, maar buiten de oven.. dan verdampt eventueel vocht en worden ze nog wat knapperiger.