Mañana Mañana ~ Droomplek in Andalusië

Andalusie1Vorige week zondag begon de vakantie lichtelijk frustrerend toen bleek dat de autoverhuurder <GOLDCAR FAIL> het mañana mañana wel érg letterlijk nam. Toch op z’n minst drie uur hebben we op onze overigens zeer kekke huurauto moeten wachten. Eenmaal die kekke auto gescoord gingen we op weg naar een droomplek die ook drie jaar geleden onze verblijfplaats was geweest. Een heerlijk huisje in Andalusië.

Wellicht is het asociaal, of simpelweg egoïstisch, maar ik kán er niet aan beginnen te vertellen waar die plek zich precies bevindt. Iets met moreel verantwoords als dat mooie rustige plekken in stand moeten worden gehouden, of zo. Eigenlijk is deze plek sowieso niet in woorden te vatten. Elke  poging die ik waag kan het bij voorbaat eigenlijk alleen maar tekort doen, al geeft het wellicht wel een indruk dat ik na zo’n drie seconden dit uitzicht drie zweterige vervelende uren bij het ophalen van de huurauto direct was vergeten.

Andalusie2Na een ‘hell of a ride’ (afgronden, hellingen van tenminste 30% en dat alles op een onverharde weg) kom je op een plek waar je niet anders dan stil van kunt worden. Op een hoogte van zo’n 800 meter, hemelsbreed zicht op de zee die aan het einde van het dal aan je voeten ligt, ben je in een ware oase van rust. Je ‘achtertuin’ bestaat uit gebergte, het dal en de meest prachtige wolkenpartijen. Van geluid word je voorzien door slechts vogels, salamanders en de wind. En gedurende de hele afgelopen week is er welgeteld één auto en een man te paard gepasseerd.  In de avond waan je je in een waar planetarium; de meest prachtige avondluchten gaan over in een zee van sterren.

Mijn kook-hart gaat sneller kloppen van alle verse producten die zo te plukken zijn in de tuin. Cactusvijgen, vijgen, sinaasappels, citroenen, limoenen, druiven, rozemarijn, munt, amandelen (rapen).. het is slechts een selectie. Die hell of a ride vormt een (vind ik) legitiem excuus om af en toe gewoon lekker ‘boven op de berg’ te blijven en de vers gekochte Langoustines samen met een goed glas wijn lekker klaar te maken. Of de BBQ aan te zetten en heel de avond aan te laten staan terwijl ik mij blijf verwonderen over de schoonheid van de omgeving. Wat heeft een mens nog meer nodig?SAMSUNG

Er volgt overigens geen recept na deze katzwijm. Het doel van dit stukje is ook niet om ogen uit te steken of mensen te frustreren.. ik wilde simpelweg even mijn ‘onder de indruk zijn’ met jullie delen. En jullie toezeggen dat ik voor jullie allemaal heb genoten! Want jullie zullen wel begrijpen (hoop ik); ik probeer graag te voorkomen dat dit heerlijke huisje op deze magisch mooie plek de komende vier jaar volgeboekt is…

Proost!Andalusie5

 

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog