Mango Avocado IJs ~ Gelateria Di San Crispino (Rome)

Mango Avocado Ijs – Wanneer wij felgroen ijs zien denken we aan pistache of, vooruit, appel.  En wanneer het ijs mooi geel ziet, denken we aan banaan. Bij vrolijk Oranje aan Sinaasappel of Mandarijn en bij blauw aan, tsja.. aan wat eigenlijk? Smurfen? Kauwgom? Vaak heeft ijs helaas niets te maken met waar wij het mee associëren. Een stukje externe coping is hier wel geoorloofd daar ons leven lang deze associaties zijn opgebouwd en aan ons zijn opgedrongen, maar er komt natuurlijk ook een moment dat we ons niet langer kunnen onthouden van een bepaalde mate van (zelf)kritiek. Mango Avocado kokosijs

Bij Gelateria San Crispino geven ze daar een lesje in. Zo is pistache-ijs bijvoorbeeld niet groen, maar grijs. De smaak daarentegen is verbluffend lekker. Het honing-ijs bevat geen geur-, kleur- en smaakstoffen maar échte honing. Sterker nog, de makers van het ijs weten zelfs hoe het gaat met de bijen die de honing produceren. En hoe het de kippen die hen van de nodige eieren voorzien vergaat. Ik zou wellicht overdrijven als ik zou zeggen dat ze de naam van elke bij en kip weten, maar met elke leverancier van hun producten zijn ze bekend. En, beter nog, ze gaan voor niet minder dan het beste. En dat proef je. Geen standaard smaken als aardbei en M&M, maar ‘ginger-cinnamon’,’cocoa-rum’ en ‘fresh walnut – dried fig’. Stuk voor stuk een feestje. En nee, ik krijg geen geld voor deze recensie, en helaas ook geen gratis ijs. Maar met liefde betaal ik voor een dergelijk mooi en (h)eerlijk product.
Het herinnert me aan een actie op basis waarvan je zou vermoeden dat mijn haarkleur anders is dan bruin. Bij een Delicious abonnement twee jaar geleden kreeg ik een ijsmachine cadeau. Enthousiast ging ik aan de slag en trachtte uit mijn net nieuw verkregen machine ijs te toveren. Ongeduldig als een kind liep ik er omheen terwijl er rustig door de substantie heen werd geroerd door de beste machine. Wel, na een kwartier was ik nog niet echt bezorgd maar toen er na 1.5 uur nog niets veranderd was aan de substantie leek het mij handig de handleiding (ja ja, ik weet het) er eens bij te pakken. Wat bleek; dat hele gevaarte moet 24 uur vóórdat ik me bedenk dat ik ijs wil gaan maken al in de vriezer. Voor het gemak. En erger nog; hij past er alleen in als ik de hele la uit mijn vriezer verwijder! Je moet er wat voor over hebben zullen we maar zeggen..

 

Mango-Avocado IJs (lactose vrij)

Ingrediënten:

 • 1 rijpe avocado
 • 1 rijpe mango
 • sap van 2 limoenen
 • 1 blikje kokosmelk
 • Zoete toevoeging (poedersuiker of stevia)
 • Gehakte noten (pistache, walnoten of pecannoten)
 • evt.  1 el wodka

Bereidingswijze:

 1. Maak van de Mango, Avocado, Limoensap, kokosmelk, Stevia (of poedersuiker) een glad mengsel en schenk dit vervolgens in de ijsmachine.
 2. Voeg 10 minuten voordat het ijs klaar is de gehakte noten toe.
 3. Zelf maak ik het ijs zonder verder toegevoegde suiker en vind ik het zoet genoeg, maar dit ligt wellicht deels aan je eigen smaak én aan de mate van rijpheid van de Mango. Wanneer je geen ijsmachine hebt kun je wodka toevoegen aan de substantie en vries het in een plastic bak met deksel in. De alcohol voorkomt dat het als een bonk ijs bevriest.

Eet Smakelijk!

Het recept komt oorspronkelijk van deze website.

4 Responses to “Mango Avocado IJs ~ Gelateria Di San Crispino (Rome)”

 1. annemieke says:

  Nou ik heb de ingredienten gekocht en ga aan de slag. klinkt erg lekker.

 2. eatcooklove says:

  Leuk! Laat je weten hoe het in de smaak is gevallen? :-)

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog