Mokka Mascarpone Sinterklaas Dessert

Mokka Mascarpone Sinterklaas Dessert  – Hij is er weer hoor. De storm op zee, weggewaaide pakjes, het gooide allemaal gelukkig geen roet in het eten. Waar ik nu op mijn werk af en toe zucht onder de hieper-de-pieper kinderen tijdens een behandeling, was de Sinterklaas periode ook voor mij vroeger één van de hoogtepunten van het jaar. Hoe mijn ouders het voor elkaar kregen weet ik niet precies, maar luid bonken op de ramen en een juten zak die voor het raam vanaf boven naar beneden zakte, ging vaak gelijk op. Waar wij door spanning en enthousiasme natuurlijk helemaal geen kritisch oog hadden voor de vader die, toevallig, op dat moment de trap af kwam rennen en de buurman die ongetwijfeld te hulp sprong.  We gingen vol op in de fantasie. En in het lekkers waarmee Sinterklaas gepaard ging, dat ook.

Bij deze ook hier een super simpel (klein) nagerecht, wat prima past bij deze tijd van het jaar. Het staat werkelijk binnen vijf minuten op tafel en bevat maar vijf ingrediënten, dus geen enkel excuus! Lekker aan de slag.

Meer Sinterklaas Recepten? Kijk hier!

Mokka Mascarpone Sinterklaas dessert

Mokka Mascarpone Sinterklaas dessert

Ingrediënten (voor 4 porties): 

  • 250 gram mascarpone
  • 2 zakjes espresso poeder
  • 2 tl cacao
  • 100 gram chocolade kruidnoten + extra om te garneren

Bereidingswijze:

  1. Meng de mascarpone met de espresso poeder en cacao tot een egaal mengsel.
  2. Hak de chocolade kruidnoten fijn en leg op de bodem van een glas.
  3. Spuit het mascarpone koffie cacao mengsel bovenop de crumble van chocolade kruidnoten. Ik gebruik hiervoor een spuitzak, maar als je dit niet hebt kun je het ook wat minder ‘precies’ bovenop de crumble leggen.
  4. Garneer het tenslotte met een paar losse chocolade kruidnoten.

Et Voilá. Eet smakelijk!

 

Ps. Deze Speculaas Cakejes als gezien?

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog