Nectarine Yoghurt IJs

IMG_20150627_134721

Na een weekje herfst is de zomer dit weekend weer daar! Ik had een wat ongelukkig gevoel voor timing, want precies de afgelopen week was ik een weekje vrij.. Verbazingwekkend overigens hoe vaak het toch gewoon droog en comfortabel blijkt te zijn buiten, terwijl je als je werkt op dit soort dagen het gevoel kunt hebben dat het heel de dag geregend heeft. (Iets met glas half vol…)

Maar goed, dit weekend is het dus weer tijd voor ijsjes. Bij deze een compleet volwaardig maar absoluut toch ook een lekker ijsje, lekker gemaakt met ingrediënten uit het seizoen!

Het recept hangt een beetje af van de grootte van je ijsvormpjes, onderstaande hoeveelheden is voor ongeveer 6 ijsjes.

Ingrediënten:

  • 200 gram (half) volle yoghurt (prima te vervangen voor soja yoghurt als je een lactose vrij ijsje wilt)
  • 1 nectarine
  • 2 handjes frambozen (stuk of 30)
  • Eventueel: 1 el honing

95f15802ef0320eb064359d1d53b4852Bereidingswijze:

1. Was de nectarine en mix het vruchtvlees met een mixer door de yoghurt. Je kunt de nectarine schillen, maar je kunt de schil ook mee mixen. De schil wordt niet helemaal fijn, dus dit zorgt wel voor structuur in het ijs. Voor mij geen probleem, maar voor kinderen mogelijk wel :). Proef de mix; als je het zoet genoeg vindt kun je het zo laten, zo niet kun je een eetlepel honing toevoegen.

2. Doe 1 of 2 frambozen al in het vormpje en giet de yoghurt-nectarine mix erbij. Verdeel het restant van de frambozen over de ijsjes.

Minimaal zes uur in de vriezer (liefst een dag van tevoren) en je hebt een heerlijk gezond ijsje!

 

Eet Smakelijk en geniet van het zonnetje dit weekend.

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog