Verwarm de oven voor op 170 graden C. Vet vervolgens de muffin (of welke vorm je ook gebruikt) in met boter en bekleed het met bakpapier. Als tip geeft de Delicious om het bakpapier de dag van tevoren wat nat te maken en te kreuken en er dan alvast in te doen. Dan zou het beter blijven zitten. Het zelf niet geprobeerd, dus ik kan er niets over beloven!
Verwarm de Golden Syrup (kun je krijgen bij winkels als de Makro of de grotere supermarkten) met de rode peper, limoenrasp en het sap van de limoen in een steelpan in 2-4 minuten. Vervolgens doe je ongeveer 1 el van de siroop per vormpje en de rest bewaar je om aan het einde over het gerecht heen te gieten. Doe daarna in elk vormpje een paar stukjes mango, snij het in plakjes en laat het elkaar overlappen.
Klop de boter en de suiker in een kom met de garde tot het een bleke dikke en romige massa is. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en klop steeds na elke toevoeging alles glad. Voeg de vanille toe en spatel het bakmeel luchtig door de botermassa. Voeg zoveel melk toe dat het beslag in flinke druppels van de garde afvalt. Verdeel het beslag vervolgens over de vormpjes en bak deze 20-25 minuten in de oven. Kijk of de cake gaar is door een houten stokje erin te steken en te kijken of die er schoon uitkomt. Laat de cakejes vervolgens 2 minuten in de vorm afkoelen en stort ze omgekeerd op een taartrooster om ze te laten afkoelen. Til als de cakejes koud zijn de vorm er af en verwijder het bakpapier. Verwarm de overgebleven chili-siroop kort en sprenkel deze over de cake. Je kunt de cakejes zowel op kamertemperatuur of nog licht verwarmd eten.
Ingrediënten (voor 6 grote en 8 kleinere cakejes):
- 225 gram zachte boter + extra voor invetten
- 150 gram golden syrup
- 1 lange rode peper, zaad verwijderd en fijn gehakt
- 1 limoen; schil ervan geraspt en het sap
- 1 mango, geschild in dunne plakken
- 4 eieren
- 1 tl vanille aroma of een halve peul verse vanille
- 225 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 1-2 el melk