Ontbijt Taartje met Griekse Yoghurt en Kiwi • WINACTIE•

Ontbijt Taartje met Griekse Yoghurt en Kiwi – De tijd hebben om te ontbijten is voor mij één van de hoofd voordelen van een langere tijd op reis zijn. Dat het voor je klaar gemaakt wordt op sommige plekken én je de afwas niet hoeft te doen is natuurlijk tevens een niet geheel irrelevant voordeel ;). Maar ook thuis sla ik eigenlijk zelden mijn ontbijt over, het moet gezegd, soms met hulp van mijn vriend die soms ons ontbijt klaar maakt. Ik weet het, ik weet het. Verwend.

25% van de 19-50 jarigen ontbijten echter niet dagelijks, en dit aantal neemt gestaag toe. Geen trek, wellicht, maar het (geen zin om) tijd (te) maken lijkt de grootste oorzaak. En het hebben van inspiratie; want wat zijn nou voorbeelden van zo’n gezond, gevarieerd ontbijt?

Ontbijt Taartje met Griekse Yoghurt en Kiwi

Bij deze heb ik een super lekker én simpel receptje voor jullie, wat je deels zelfs ook al ‘van te voren’ kunt maken mocht dat handiger zijn. Hierdoor kun je binnen 2 minuten een waar feestje als ontbijt op tafel hebben staan! Door de bodem van gedroogde vijgen, dadels, noten en zaden heb je alvast een basis vol gezonde vetten en vezels. Daarnaast is de (Zespri SunGold) kiwi met 1 stuk al ruim voldoende voor je dagelijkse intake vitamine C én naast dat het waanzinnig lekker is, zit de kiwi ook nog eens vol vezels.  Samen met de yoghurt dus een heerlijke start van je dag (of een lekkere maaltijd op een ander moment van de dag).

Winactie

Omdat gezondheid en je fijn voelen om (veel) meer gaat dan alleen gezonde voeding, maar ontspanning ook ontzettend belangrijk is, mag ik in samenwerking met Zespri Gold Kiwi een super toffe winactie voor jullie organiseren!

Wat kan ik winnen? 

Je kunt een wellness bon winnen van Select Wellness Group ter waarde van 75 euro! Kijk hier snel waar je die allemaal kunt besteden.

Wat moet ik ervoor doen? 

Deel vóór 31 juli 2017 op de Facebook pagina onder de post over deze winactie  of op Instagram jouw (bij voorkeur natuurlijk een foto van) Zespri Gold Kiwi Ontbijt Recept. Vergeet op Instagram niet om de blog te taggen (@elize_eatcooklove) en #ZespriSunGold te gebruiken, zodat ik je foto kan zien! P.S. Het is natuurlijk leuk als je de blog op Facebook of Instagram ook gaat volgen (als je dat niet al lang doet), maar niets is verplicht.

Heb je geen Facebook of Instagram? Deel je recept dan hieronder door een berichtje achter te laten! Op 2 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt! DEZE WINACTIE IS AFGELOPEN.

Het recept

Ingrediënten (voor 4 stuks):

 • 6 gedroogde vijgen
 • 8 dadels zonder pit
 • 1 el chia of lijnzaad
 • 400 ml Griekse yoghurt
 • 2 Zespri SunGold Kiwi’s (of 4, als je het restant lekker uit je hand eet)

Bereidingswijze:

 1. Maal de vijgen en dadels fijn in een keukenmachine of mixer, en voeg het zaad er aan toe.
 2. Maak je vingers nat met water, en verdeel het mengsel zo dun als mogelijk in de vormpjes (ik gebruikte uitsteekvormen met een doorsnede van ca. 9 cm die ik op bakpapier heb gelegd). Zet de vormpjes met inhoud in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren, dek ze dan af met plastic folie).
 3. Schep de yoghurt er direct voor je gaat eten in.
 4. Schil de SunGold Kiwi en snij in de dunne plakjes. Leg op de yoghurt en smullen maar! Een lekkere en gezonde start van je dag. (Hou je niet van kiwi? Je kunt dan uiteraard bijvoorbeeld ook blauwe bessen of ander fruit gebruiken).

Eet Smakelijk!

Deze winactie is tot stand gekomen in samenwerking met Zespri Kiwi SunGold. 

 

6 Responses to “Ontbijt Taartje met Griekse Yoghurt en Kiwi • WINACTIE•”

 1. Anke says:

  Lijkt me super lekker recept
  Mijn ontbijt is meestal wat saai met fruit met kwark,maar dit recept van de ontbijttaartjes is veel inspirerender

  • Elize says:

   Wat lijkt jou een lekker recept met kiwi, naast bovenstaande taartjes? :) Hier is het bovenstaande ook geen dagelijkse kost hoor ;) verre van. Maar wel klein feestje in de ochtend zo haha..

 2. Sanne says:

  Wat een leuke winactie! Ik zou denk ik een smoothie maken van de kiwi, met avocado en misschien wat extra limoen. Lekker fris en ook nog gezond.

 3. Nicole says:

  Yum, deze zien er heerlijk uit :)

 4. Lianne says:

  Mmmh, ziet er heerlijk uit! Heerlijk ontbijtje. Ik zou wel gaan voor een groene kiwi, want dat vind ik lekkerder, maar in de yoghurt vind ik dat niet zo lekker. Zou dat komen doordat het een groene is?

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog