Over

>>Contact informatie<<

2014-05-16 15.11.15Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op deze blog, mijn naam is Elize. Rommelen in de keuken en vervolgens met anderen genieten van het resultaat zijn voor mij beide sociale activiteiten. Ik kook graag voor mensen die ik lief heb, die ik graag om mij heen heb en die ik dus graag in de watten leg.

Een komisch gegeven eigenlijk, vanuit de wetenschap dat ik mijn omgeving tot wanhoop dreef tot een paar (Ok, 16, 17) jaar geleden.. Sla, uien, paprika’s, allerlei in mijn ogen exotische soorten vis en vlees en vooral alles wat een schaal om zich had of zich ín een schelp bevond.. dat alles was níet aan mij besteed. Niets te verwijten aan mijn ouders hoor, die hebben mij geheel pedagogisch verantwoord ook als we spruitjes aten er een paar van laten proeven. En onder exotische vis verstond ik kabeljauw.. (wat mijn moeder kookte, aargh, in het kader van mijn verdediging).

Maar ergens is het goed gekomen. Er is een interesse ontwaakt in hoe ik met verse en bij voorkeur gezonde ingrediënten iets smakelijk klaar kan maken. Ergens vind ik, ondanks mijn lichte antipathie voor het treurige niveau van de televisie, toch altijd wel een smoes om de Australische variant van Masterchef te moeten zien.  Voor mij is weinig fijner dan uren met lieve mensen rommelen in de keuken, een goed gevulde tafel, plezier, een goed glas wijn en een lange avond vol met mooie gesprekken.

Mooie gesprekken over Koken, Eten, maar vooral ook over de Liefde. De Liefde voor al het moois van en ín het leven. Over reizen bijvoorbeeld, iets waar het ontdekken van een nieuwe wereld en nieuwe smaken samenkomt.

Vandaar het initiatief om een blog te starten over dat alles. Een schijnbare ijdelheid wellicht, maar vooral een oprechte passie die ik graag deel met hen die het ook leuk vinden om te delen.

Dus: Welkom! Ik vind het meer dan leuk als je een berichtje achterlaat, het is altijd super leuk om reacties te krijgen. Ook als je vragen of opmerkingen hebt, of wilt laten weten hoe een recept je heeft gesmaakt: wees welkom!

Voor meer contactinformatie; kijk hier.

Lieve groet, Elize

 

Let us Always meet each other with Smile, For the Smile is the Beginning of Love 

– Moeder Teresa

There is no Love Sincerer than the Love of Food  

 – George Bernard Shaw

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog