Paddenstoelen Ragout met Truffel

Paddenstoelen Ragout met Truffel – Suzanne (van Puur Suzanne.) plaatste een recept over kalkoen-ragout, een lekker feestelijk recept voor kerst, waardoor ik geïnspireerd raakte om zelf aan de slag te gaan. Ik eet eigenlijk vrijwel nooit ragout, en het komt dus ook niet zo snel in me op om het te maken. Maar het gegeven dat het gisteren toch niet ‘licht’ werd buiten, ben ik maar de keuken ingedoken.

Het resultaat was deze zeer geslaagde Paddenstoelen Ragout met Truffel. Eigenlijk heel erg simpel om te maken, een beetje ook wel omdat ik het mezelf makkelijk heb gemaakt, maar dat moet kunnen op zijn tijd. Ik gebruik voor dit recept dus verschillende paddenstoelen, een vegetarische variant op de bekendere kip- en kalfsragout, maar je kunt het voor van alles vervangen, leef je uit!

Paddenstoelen Ragout

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 2 Ragout bakjes  | Ik kocht ze kant en klaar, op basis van roomboter, per 2 stuks verpakt. Wil je ze zelf maken? Kijk dan even hier hoe dat moet.
 • 200 gram paddenstoelen | Voor dit recept gebruikte ik een mix met o.a. shiitake, kastanje champignons, witte beukenzwam en bundelzwammetjes.
 • 500 ml bouillon – Zelf bouillon maken? Kijk hier. Geen zin in? Kies dan voor  een (goede kwaliteit) groente- of paddenstoelenbouillon.
 • 25 gram roomboter
 • 25 gram bloem
 • 1/2 tl pul biber/chili vlokken
 • 1/2 tl gedroogde tijm
 • Extra: 1 tl truffelpasta (Ik heb truffelpasta gekocht in Italië, je kunt die eventueel vervangen voor een truffelpasta bij een (Italiaanse) supermarkt of delicatessenwinkel o.i.d.

Bereidingswijze:

 1. Maak de bouillon, met een blokje of helemaal vers. Begin in het laatste geval uiteraard iets langer van tevoren!
 2. Snij de paddenstoelen in de door jou gewenste grootte.
 3. Verwarm de oven voor op de gewenste temperatuur (kijk op het pakje van de ragout bakjes).
 4. Laat de 25 gram roomboter smelten in een pan, en voeg de bloem toe als de boter is gesmolten. Blijf continue roeren, zo voorkom je dat er klontjes ontstaan. Voeg vervolgens steeds een beetje (hete) bouillon toe, blijf steeds roeren tot het is opgelost voor je er weer nieuwe bouillon aan toevoegt. Voeg de verse tijm en de chili vlokken toe (als je van een beetje pit houdt). Laat op laag vuur even doorkoken, roer er regelmatig doorheen.
 5. Bak ondertussen in een andere pan in een klein beetje roomboter de paddenstoelen net gaar. Voeg deze toe aan de ragout.
 6. Bak de ragout bakjes af, terwijl je de ragout regelmatig door blijft roeren.
 7. Voeg ca. 2 minuten voor je de bakjes uit de oven haalt, de truffelpasta toe aan de ragout, en blijf continue roeren.
 8. Haal de bakjes uit de oven, en dien de ragout direct op.

Eet Smakelijk!

4 Responses to “Paddenstoelen Ragout met Truffel”

 1. Daphne says:

  Erg lekker! ik ben echt dol op ragout!

  • Elize says:

   Dankjewel! :) Het is eigenlijk inderdaad super lekker. Ik maak het eigenlijk ook veel te weinig, terwijl het echt zo gemaakt was.. Maar goed, weten we dat ook weer ;)

 2. Karen says:

  Woow zie er geweldig uit, zou ik binnekort samen met mijn verloofde ook wel eens willen doen. Ik blijf je volgen,

  Alvast dank vor de inspiratie !

  groetjes

  Karen

  • Elize says:

   Vrij makkelijk om te maken, dus vooral eens doen! :) laat je weten hoe het jou en je verloofde heeft gesmaakt? :) Groetjes!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog