Passievruchten Cheesecakepotje

Cheesecake PassievruchtDirect naar het recept
Geef mij een passievrucht, en vooruit, een beetje zon, en ik ben een gelukkig mens. Weinig overtreft voor mij die frisse zure en zoete smaak van de Passievrucht, ook wel Maracuja genoemd. Zowel knapperig door de pitjes als zacht door het frisse gele vruchtvlees. Redelijk onooglijk aan de buitenkant maar des te groter is de verrassing als je de passievrucht open snijdt en er deze heerlijkheid aantreft.

Het volgende recept uit de Delicious kon ik dan ook niet links laten liggen..

Passievruchten- Cheesecake potjes
Bereiden: 30 minuten / Oven: 35 minuten /  Koelen: 120 minuten  /Niveau: Gemiddeld  / Aantal personen: 4-6

Verwarm de oven voor op tot 170 graden Celsius. Verkruimel ca 150 gram spritsen fijn en meng dit met ongeveer 30 gram gesmolten ongezouten boter. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het in tien minuten goudbruin. Schep het gedurende de tien minuten ca. 2 keer om.

Mix vervolgens in een keukenmachine de roomkaas, zure room, het citroensap en 70 gram suiker door elkaar. Mix de eieren erdoor zodat je een glad mengsel krijgt. Verdeel het mengsel over 4-6 bakjes die in de oven kunnen en zet ze in de braadslee. Vul de braadslee tot halverwege met kokend heet water. Dek de potjes/bakjes losjes af met aluminimum folie en zet ze 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. De inhoud mag nog ‘wiebelig’ zijn zodat de binnenkant nog zacht is. Laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast.

PassievruchtHet oorspronkelijke recept bevat een passievruchtensaus waarbij het vruchtvlees van de passievrucht vermengd wordt met suikerwater. Ik heb dat wat aangepast omdat ik het een ernstige zonde vind om wat dan ook te doen met Passievrucht. Dat is op zichzelf zo lekker, licht en fris, daar moet je naar mijn idee van afblijven.

Nadat de Cheesecake is afgekoeld schep je het vruchtvlees (met pitjes) eroverheen en strooi je er uiteindelijk de verkruimelde spritsen overheen. Smullen maar!

 

Ingrediënten:

  • 150 gram spritsen
  • 30 gram ongezouten boter
  • 250 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 120 ml zure room
  • 1-2 el citroensap
  • 70 gram suiker (en extra suiker als je van de Passievruchten een saus wilt maken)
  • 2 eieren
  • 4-6 ramquins of weckpotjes, ingevet.

Bron: Delicious (foto en recept)

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog