Pasta A La Norma – Je hebt van die recepten die je het liefst elke week opnieuw maakt. Ik in ieder geval.. Omdat het zo lekker simpel is. Zo ontzettend smaakvol. Makkelijk te maken als er vrienden mee eten. Omdat bijna iedereen het lekker vindt. Omdat de ingrediënten in het seizoen zijn.
Marloes deelde eerder al haar versie van de Pasta A La Norma, en vandaag wil ik graag ook mijn versie met jullie delen.
Pasta a la Norma
Ingrediënten (voor 2-3 porties):
- Halve theelepel anijszaad (niet gemalen)
- Halve theelepel pikante paprika poeder (neem gewone, als je niet van pittig houdt)
- 5 Tomaten (Trostomaten, bespaar niet op de kwaliteit, die bepaalt uiteindelijk de smaak)
- 1 (grote) teen knoflook
- 2 el olijfolie
- 2 stuks ansjovis
- 1 aubergine
- Parmezaanse kaas (doseren naar eigen smaak)
- 150-200 gram gedroogde pasta (neem een kleine pasta soort, ik gebruik vaak de fussilata caserecia van pastificio di Martino als ik gedroogde pasta gebruik, te koop bij de AH)
Bereidingswijze:
- Snij de knoflook fijn, de aubergine in blokjes van ca 1 bij 1 cm en snij de tomaten in kleine stukjes (en verwijder de witte kern). Je kunt eventueel de tomaten ontvellen, zelf koop ik biologische tomaten en laat ik het vel gewoon zitten.
- Zet een pan op het vuur bak de stukjes aubergine in 1 el olijfolie bijna gaar. Leg even op een bord apart.
- Zet dezelfde pan op het vuur en rooster hier (zonder olie) de anijszaadjes tot ze gaan geuren. Voeg hier vervolgens de olijfolie, het paprika poeder en de knoflook en bak kort op laag vuur. Voeg na ca. 1 minuut de in stukjes gesneden tomaten in. Voeg hier de ansjovis aan toe (als je dit niet lekker vindt, kun je ook een klein beetje zout toevoegen). Laat dit 20-30 minuten stoven, tot de tomaten zacht zijn en de smaken goed in de saus zijn getrokken.
- Voeg vervolgens de aubergine toe aan de tomatensaus en laat nog even door stoven. Zo trekt de smaak van de tomaten goed in de aubergine.
- Zet ondertussen het water op het vuur om de pasta te koken. Volg de duur van koken die op de verpakking staat, of trek er een half minuutje vanaf.
- Als de pasta zo goed als gaar is, voeg je deze toe aan de saus en laat je die samen nog 1-2 minuten in de pan. Zo kan de saus zich goed in alle hoekjes en gaatje van de pasta vestigen.
- Rasp de parmezaanse kaas naar eigen smaak en verdeel na het opdienen op een bord over de pasta.
Zelf voeg ik soms nog geroosterde pijnboompitjes toe. Deze rooster ik kort in een pan zonder olie. Wel goed in de gaten houden, want op een bepaald moment zijn ze ineens getransformeerd tot kooltjes in je pan. Yep, overkomt mij ook. Geregeld.
Potjandorie, dat ziet er fantastisch uit, zeg! Ik ben ontzettend dol op pasta’s.
Hier nog een fan ;) Dankjewel voor je leuke berichtje! Ik hoor graag van je hoe het gesmaakt heeft mocht hij op je menu komen haha. Eet smakelijk alvast! :)
Jum! dit ziet er heerlijk uit!
Thnx. 😊 Lief dat je een berichtje achter laat!
Het anzijszaad en de paprikapoeder lijken me hele bijzondere smaakmakers in dit recept, lekker! Mooi blog heb je trouwens!
Dankjewel :) Jij ook, zo weet ik sinds vandaag! In foodblog land zijn alle blogs bijna niet bij te houden, maar ik kwam je lekkere cake tegen vandaag!
De combi is inderdaad niet helemaal standaard, maar wel érg lekker kan ik je zeggen ;)