Pasta Pesto met Semi Gedroogde Tomaat en Rucola

Pasta Pesto – Weinig fijner dan drentelen door een onbekende stad, pijnlijke voeten van het wandelen en je verwonderen over alle verrassingen op elke hoek. Spontaan binnen lopen bij een klein restaurantje wat je niet kent en je laten overvallen met heerlijkheden en vriendelijkheid. De realiteit is echter niet altijd overeenkomstig met dit ideaalbeeld. Zo herinner ik mij een advies dat werd gegeven voor een bezoek aan Madrid. “Je moet ergens naar binnen gaan waar het licht zo slecht mogelijk is, en er veel Spanjaarden binnen zitten”. Zo gezegd, zo gedaan. Dachten we.

Een tentje midden in Madrid waarbij eenmaal binnen snel bleek dat de bezoekers afkomstig waren uit Oost-Europa, blijkbaar eenvoudig te verwarren met Spanjaarden. Maar vooruit, aan het criterium ‘tl-licht’ voldeed het nog wel en de prijs was ook belachelijk laag wat eveneens een bevestiging zou zijn van de culinaire Spaanse keuken. Dus een plekje gezocht in deze sfeer-loze tent (waarvan ik gelukkig de naam ben vergeten) en de ongerustheid nam lichtelijk toe toen we ongeveer binnen 3 minuten het voorgerecht voor onze kiezen kregen.

Ik wil Zelf Verse Pasta Maken 

Niet gelijk de moed op willen geven was de aanleiding voor een ‘boer-met-kiespijn-lach’ en een ‘ja-het-gaat-wel, bij jou?’. Toen vervolgens het hoofdgerecht ook  binnen 5 minuten na het voorgerecht op tafel stond is besloten een meerdaags verblijf op een hotel-toilet te voorkomen en de maaltijd maar niet voort te zetten. Een meevaller was dat de prijs zo laag was dat je er op een andere plek niet eens een kannetje wijn voor kreeg; en die was dan weer wél te drinken.pasta-pesto

De Italiaanse keuken blijft heerlijk. Geïnspireerd door Het grote Italiaanse Kookboek en De Zilveren Lepel laat ik mij soms verleiden tot een heerlijke pasta. Bij voorkeur ravioli omdat dat iets minder pasta en iets meer vulling/groentes bevat, maar ook voor een andere pasta loop ik op z’n tijd wel warm. Zo deze hele simpele; Pasta met Pesto, Tomaat en rucola.

Pasta Pesto

Ingrediënten:

 • Spaghetti (ca. 50-75 gram gedroogde pasta per persoon)
 • Olijfolie
 • Pesto (maak je pesto lekker zelf: Check hier het recept)
 • Knoflook (1 teen)
 • 5 grote trostomaten
 • Parmezaanse kaas (naar eigen smaak)
 • 50 gram Rucola

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op ca. 80 graden Celsius. Snij de tomaten in kwarten, sprenkel er wat olijfolie en eventueel wat gedroogde kruiden (tijm, rozemarijn, oregano) overheen en plaats gedurende ongeveer 2 uur in de oven. Teveel moeite? Koop dan half gedroogde tomaten in de winkel
 2. Maak de pesto lekker zelf, het recept en de ingrediënten vindt je hier. Zoek je inspiratie voor andere soorten pesto? Check dan eventueel dit boekje eens, er staan superveel leuke variaties in!
 3. Kook de pasta, als de tomaten klaar zijn, beetgaar in water met een beetje zout. Spoel na het koken de pasta af onder koud water, hierdoor voorkom je dat het verder door gaart en dat het aan elkaar gaat plakken (je kunt het ook direct verwerken).
 4. Snij een teentje knoflook, en zet dit op laag vuur op met 2-3 el olijfolie. Voeg de pasta hieraan toe, en schep voorzichtig de tomaten, de rucola en de verse pesto door de pasta heen. Super simpel, maar super lekker!
 5. Maak eventueel af met wat parmezaanse kaas.

Eet Smakelijk!

 

2 Responses to “Pasta Pesto met Semi Gedroogde Tomaat en Rucola”

 1. annemieke says:

  het was op oudejaarsdag erg lekker dus vanavond gaat het nog een keer, maar dan met courgette voor de kinderen erdoor.

  • eatcooklove says:

   Ik zou maar niet zeggen dat het het recepts is wat ik heb gemaakt Annemiek ;) Ik vrees dat Eline dan afhaakt haha.

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog