Pasta met Pompoen en Aubergine (en Kip)

Pasta met Pompoen en Aubergine (en kip) – Iets met: “Al geef je een aap een gouden ring, … “, jullie kennen het wel. Ik bedoel, het servetje en takje tijm uit de tuin zijn best leuk om te zien, maar esthetisch gezien gaat dit gerecht nooit de schoonheidsprijs winnen. Gelukkig proef je daar helemaal niets van! Sowieso, laten we wel wezen, de mooiste gerechten zijn niet altijd de lekkerste. Zo aten we een paar weken geleden stoofvlees met een risotto van parelgort en pompoen. Lekker, niet normaal! Maar werkelijk, onooglijk.

Ergens ook wel grappig hoor, want als je een vlugge blik werpt op de wat oudere recepten dan zie je de verandering ook gebeuren. Van ‘s avonds net voor het eten even snel onder de lampen op tafel fotograferen, naar het proberen mooier te maken in daglicht.

 Pasta met Pompoen en Aubergine

Ingrediënten (voor 4 porties):

 • 200 gram gedroogde pasta (ik gebruikte deze).
 • 1 flespompoen
 • 2 tenen knoflook
 • 2 sjalotjes
 • Gedroogde specerijen (ik gebruikte Rabda Couscous kruiden Kip, pikant paprika poeder en een beetje kaneel)
 • 1 Aubergine
 • 50 gram geitenkaas
 • Klein handje pijnboompitten
 • Olijfolie

Kijk hier voor meer Pasta Inspiratie

Bereidingswijze:

 1. Snij de pompoen (geschild) in stukken (hoe kleiner, hoe sneller klaar). (Rob schrijft hier helemaal uit hoe je dit doet, dus geen idee? Check deze post even!)
 2. Kook of stoom de pompoen nét gaar, in zo weinig mogelijk water. Je kunt de pompoen ook even garen in de oven. Leg ze in dat geval op een bakpapier op 170 graden Celsius, tot je er met een vork in kunt prikken. Roosteren is nóg lekkerder, maar natuurlijk iets meer werk.
 3. Snij, als de pompoen gaar is, de knoflook en sjalot grof en bak deze even aan in de pan. Voeg hier de specerijen aan toe en tot slot ook de gegaarde pompoen aan toe. Laat op laag vuur een minuut of 5 staan.
 4. Snij de aubergine in de lengte in dikke lange plakken, en maak daar vervolgens blokjes van ca. 1 bij 1 cm van (komt niet zo nauw). Bak de aubergine gaar in een el olijfolie in de pan.
 5. Haal het pompoen mengsel uit de pan, en mix deze met een staafmixer tot een soort puree. Proef, en voeg eventueel wat kruiden/zout toe naar eigen smaak.
 6. Kook vervolgens je pasta tot hij bijna helemaal gaar is, volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking.
 7. Rooster ondertussen de pijnboompitten. Gebruik hiervoor een pan zonder olie, hou de pan in de gaten en in beweging; als ze eenmaal kleuren gaan ze vaak snel. Vaak als je ze gaat ruiken, zijn ze bijna goed. Haal ze uit de pan als ze klaar zijn, anders garen ze nog door (lees: verbranden ze).
 8. Zet alle ingrediënten bij elkaar en neem een ruime (hapjes/koeken-) pan. Doe hier het pompoenmengsel in, en warm deze even kort op laag vuur op. Voeg de pasta toe, en zorg dat de ‘saus’ goed rondom de pasta zit. Voeg de aubergine toe en strooi kort voor het serveren de geroosterde pijnboompitten en de geitenkaas erover.

Ps. Voor degenen met goede ogen; er zit in deze pasta met pompoen en aubergine ook kip. Normaal doen we dat er niet door, maar we hadden wat stukjes kip over, en die hebben we erdoorheen gedaan. Gaat helemaal prima, dus als je er liever wat vlees doorheen hebt, kun je lekker kip toevoegen! Even in kleine stukjes snijden/knippen, bakken en samen met de aubergine op het laatste moment toevoegen. 

Eet Smakelijk!

 

 

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog