Pasta met Sinaasappel Bisque en Gamba’s

Pasta met Sinaasappel Bisque en Gamba’s – Alweer een paar maanden geleden maakte ik deze – al zeg ik het zelf – onwijs lekkere pasta, en ik ben hem helemaal vergeten met jullie te delen. Maar gelukkig is hij daar dan alsnog! De basis van dit recept is een bisque, wat ook wel een ‘schaaldierensoep’ wordt genoemd. Het komt er feitelijk op neer dat je een soort bouillon trekt van de schalen van bijvoorbeeld gamba’s, kreeften of krab. Het is een gerecht waar je eenvoudig het gros van de handelingen vooraf kan maken, waardoor je binnen no-time uiteindelijk een pan vol eten op tafel zet voor meerdere personen.

Pasta met Sinaasappel Bisque en Gamba’s

Pasta Bisque en Gambas

Ingrediënten (voor ca. 4 personen):

 • 500 gram grote gamba’s (ontdarmd, maar inclusief kop en schaal)
 • 250 gram sperziebonen
 • 100 gram zeekraal (De sperziebonen en zeekraal kun je eventueel vervangen voor broccoli en wortel)
 • 250 gram verse pasta (Zelf Pasta maken? Kijk hier!)
 • 2 el olijfolie of Roomboter

Voor de (simpele) Bisque: 

 • 3 sjalotjes
 • 2 tenen knoflook
 • Schalen van de hierboven staande gamba’s
 • 1/2 Rode Peper
 • 250 ml Sinaasappelsap
 • 250 ml groentebouillon (je kunt ook visbouillon gebruiken, zelf vind ik de subtiele smaak van de gamba’s dan soms juist verloren gaan).
 • 50 ml slagroom/kookroom
 • Eventueel: 50 ml Ouzo/Anijslikeur

Bereidingswijze:

 1. We starten met de bisque. Pel de gamba’s (geen idee hoe? Kijk hier!) en bewaar de koppen en schalen. Snij de sjalot, de halve rode peper en de knoflook grof en bak deze aan in wat olijfolie of roomboter. Voeg hier de koppen en schalen van de gamba’s aan toe en bak tot de schalen rood kleuren.
 2. Deze stap is optioneel (wel spectaculair). Sprenkel de ouzo over de sjalotten en schillen en flambeer dit vervolgens in een pan. Nooit geflambeerd? Kijk hier hoe je dat veilig kunt doen.
 3. Als de vlam gedoofd is óf je slaat stapt 2 over, giet je het sinaasappelsap en de bouillon over de pan heen en dit zet je vervolgens op een laag vuur ca. 45 minuten weg. Je zult zien dat het volume van het vocht wat inkookt, hierdoor wordt de smaak extra geconcentreerd.
 4. Snij de sperziebonen vervolgens in stukjes van ca. 2 cm en kook deze tot ze beetgaar zijn.
 5. Marineer de gamba’s als je van pittig eten houdt in een eetlepel olijfolie, samen met de andere helft van de rode peper.
 6. Als de bisque lang genoeg heeft getrokken doe je deze door een zeef. Voor je dit doet kun je ervoor kiezen de schalen te mixen/fijn te maken, op die manier komt er nog meer smaak in de saus/bisque. Doe de bisque vervolgens in de pan en voeg hier de room aan toe.
 7. Kook de pasta tot die beetgaar is. Bak ondertussen in een andere pan de gamba’s op hoog vuur kort aan beide kanten tot ze bijna gaar zijn.
 8. Doe de bisque in een grote wok, en voeg hier de sperziebonen aan toe. Meng goed door elkaar, en voeg vervolgens de beetgare pasta toe aan de saus, laat op laag vuur ca. 1 minuut nog pruttelen. Voeg tot slot de gebakken gamba’s en de zeekraal toe en serveer direct.

Eet Smakelijk!

Orange

 

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog