Pasta Pesto met Buffelmozzarella ~ Vegetarisch

Pasta Pesto met Buffel mozzarella – Sinds het starten van deze blog ben ik mij in toenemende mate bewust geworden van hoe vaak ik eigenlijk vegetarisch eet. Het is een toenemende trend om meer bewust te worden van wat we in onze mond stoppen. Maar in mijn geval is het een onbewust proces. Keer op keer doe ik eet-ervaringen op waarbij ik vlees of vis simpelweg gewoon niet mis.pastamozzarella
De zogenoemde ‘crisis’ lijkt overigens tevens een aanleiding te vormen om in plaats van frequent uit eten te gaan, vaker de eigen keuken in te duiken. Zelf ken ik ook het gevoel wel dat ik graag iets meer betaal voor mooie, verse en kwalitatief goede ingrediënten. Immers; als ik uit eten zou zijn gegaan was ik natuurlijk vast véél meer kwijt geweest. Eenzelfde vorm van zelfdesceptie natuurlijk als wanneer je op de bon kijkt nadat je hebt afgerekend in de winkel; je drie pakken yoghurt hebt gekocht in plaats van de benodigde één omdat het in de aanbieding was per drie, en je toch zeker 13 cent hebt bespaard (op die drie dan.. want je had er immers maar één nodig). Maar goed, soms foppen we onszelf nu eenmaal graag.

Waar ik wel met liefde iets meer voor betaal is Buffelmozzarella. In tegenstelling tot de ‘gewone mozzarella’ wordt deze variant gemaakt van de melk van de buffel in plaats van van de koe. Klassiek wordt de buffelmozzarella veel gebruikt in de Salade Caprese. De combinatie van een goede mozzarella, tomaat, basilicum en eventueel wat peper, zout en olijfolie; veel meer heb je ook niet nodig.

Geïnspireerd op een heerlijke pasta gegeten bij mijn moeder het volgende recept, met Buffelmozzarella;

Ingrediënten (voor 3 personen):

 • Verse pasta (250 gram)
 • 200 gram cherrytomaatjes
 • 75-100 gram rucola
 • 1 bol buffelmozzarella
 • 30 gram pijnboompitten
 • Parmezaanse Kaas
 • Ingrediënten voor verse pesto:
  • 40 gram gemengde rauwe noten (pijnboompitten, walnoot, pecannoot, paranoot of cashewnoten)
  • 2 flinke handen verse basilicum
  • 1.5 teen knoflook
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • Grof zeezout
  • Extra Virgin Olijfolie

Bereidingswijze: 

  1. Rooster de ongebrande noten zonder olie in de pan tot je een licht geroosterde geur ruikt. Laat de noten niet verbranden, hierdoor kan je pesto bitter worden. Hak de noten in de hakmolen tot de gewenste grootte. Persoonlijk hou ik ervan als mijn pesto nog een beetje structuur heeft, dus vind ik het niet erg als de noten nog een beetje grof zijn (niet groter dan ca. 3-4 mm). Doe de gemixte noten in een bak waar je de pesto in kunt mengen.
  2. Pluk 2 flinke handen verse basilicum en mix deze eveneens fijn in de hakmolen (of snij het fijn als je die niet hebt). Voeg toe aan de noten.
  3. Mix of snij de knoflook zo fijn mogelijk en voeg hier vervolgens de Parmezaanse kaas aan toe. Qua structuur geldt daarbij voor mij hetzelfde als bij de noten, maar kijk hier dus vooral naar je eigen smaak.
  4. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en voeg grof zeezout en olijfolie naar eigen smaak toe. Zelf hou ik mijn pesto vrij droog, in dit recept is dat ook gewenst.We gaan eerst de pesto maken. Niet alleen voor dit recept vreselijk lekker, dus schroom niet wat extra te maken. Zelf gebruik ik de kleine hakmolen die bij mijn staafmixer zit.
 1. Kook verse pasta (ik gebruik meestal Spaghetti maar andere pasta soorten zijn uiteraard ook geschikt) beetgaar en spoel het af onder koud water zodat het niet aan elkaar gaat plakken.
 2. Gril pijnboompitten in een pan zonder olie. Zorg dat de pijnboompitten in beweging blijven; eenmaal aan het kleuren verbranden ze snel.
 3. Vervolgens snij je 200 gram cherrytomaten door midden en doe je die samen met een verse pesto in een diepe pan op laag vuur. Voeg de verse pasta eraan toe en meng door elkaar heen.
 4. Vervolgens scherp je 75 gram rucola door de pasta heen; dit alles gebeurt als de pasta op laag vuur in de pan zit. Zorg dat de pasta goed is door gewarmd en dat de ingrediënten goed zijn vermengd. Haal vervolgens de pasta van het vuur en voeg de buffel mozzarella, in stukjes gesneden, toe aan de pasta samen met de pijnboompitten. Schep het heel kort door elkaar en serveer direct.
 5. Lekker met wat verse parmezaan eroverheen!

Persoonlijk vind ik overigens de pasta met Mozzarella iets zwaarder dan met bijvoorbeeld kip, let hierop bij de portionering.

Eet Smakelijk!

2 Responses to “Pasta Pesto met Buffelmozzarella ~ Vegetarisch”

  Laat een bericht achter:

  “Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

   

  © Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog