Pompoen Hummus

Pompoen Hummus – Na een maand voornamelijk erg lekker gegeten te hebben in Azië, was het toch lekker de afgelopen dagen een klein beetje variatie te hebben. Een glas wijn bijvoorbeeld, in plaats van alleen Mango sap of water. Een stukje brood, in plaats van vooral rauwkost of soep in de ochtend. Laat me niet te indruk wekken dat ik wil klagen hoor, weinig beter dan het eten in Azië, maar na bijna vijf weken is de variatie gewoon ook weer leuk.

Een paar dagen geleden aten we bij een Libanees restaurantje, in Auckland. En het herinnerde me er aan dat ik mijn recept voor deze pompoen-hummus nog met jullie wilde delen! Net wat lichter dan gewone hummus, maar ook super lekker!

Ingrediënten:

Ps. Onderstaand recept is voor een grote portie. Je kunt eenvoudig de ingrediënten halveren!

  • 1 kleine Flespompoen (heb je een grote? Check dan deze pagina voor nog meer lekkere pompoen recepten!)
  • 400 gram kikkererwten
  • 2 bolletjes verse knoflook, of vier tenen knoflook
  • 2 el tahin pasta
  • Citroensap (van 1 citroen)
  • Komijn (1 tl)
  • Chilipoeder of pikante Paprika poeder (1 tl)
  • Zout (naar eigen smaak)
  • Olijfolie (1 el)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Wikkel de knoflook in aluminium folie en leg ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snij de flespompoen in (grove) stukken, en leg ze op bakpapier of een ovenschaal. Sprenkel er ca. 1 eetlepel olijfolie en wat zout overheen, en plaats in de voorverwarmde oven.  Rooster de pompoen in ongeveer 30 minuten, prik eventueel in de pompoen met een vork om te controleren of hij gaar is.
  4. Haal de knoflook na 15 minuten uit de oven en druk de knoflooktenen als ze iets zijn afgekoeld uit de schil.
  5. Pureer de kikkererwten, tahin, pompoen, (gepofte) knoflook, de komijn, chilipoeder en het citroensap tot een glad mengsel in je keukenmachine.
  6. Breng verder op smaak met wat olijfolie, zout en chili-poeder. Je kunt beter achteraf nog iets toe moeten voegen, dan dat het niet meer te ‘fixen’ valt.

Eet Smakelijk!

Ps. Waar combineer jij hummus het liefst mee?

One Response to “Pompoen Hummus”

  1. Anne says:

    Onwijs lekker dit, ik haal altijd de kant en klare variant maar zou het ook graag zelf maken.

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog