5 x Prijken met Pompoen

Prijken met Pompoen – Een prachtige tijd van het jaar vind ik het, de herfst. Op mooie heldere dagen, waar het lekker fris is buiten, en de zon zo indrukwekkend alle kleuren van de bomen oplicht. Ik kan er enorm van genieten, misschien ook wel extra dit jaar omdat we het vorig jaar door onze reis hebben gemist. Levenslessen van de 10 jaar oude Heng, met onze dinky toy – de kleinste auto ooit in Australië – rijden door de Barossa valley en ‘de dood in de ogen kijken‘ zijn goede redenen om een keer een herfst te skippen overigens, maar ik vind het aanbreken van de herfst dit jaar dus zeker geen straf!

En wat is er meer herfst dan de pompoen?

 

De Pompoen

Hieronder zet ik voor jullie mijn favoriete Pompoen gerechten op een rij. Een deel van deze blog, een deel van andere toffe foodblogs.

1. De Pompoentaart – Toegegeven, het kost even wat tijd, maar dan heb je ook echt wat op tafel staan! Bomvol smaak, zó lekker. Zo herfst! 

pompoentaart

2. Pumpkin Cheesecake Brownies – Er is eigenlijk altijd wel een goed excuus – lees: té lekkere recepten – om Bakerita te bezoeken, maar deze brownies zijn toch wel ultiem! Zonder gluten en zonder geraffineerde suikers. 

bakerita

Bron: Bakerita.com

3. SoepNatuurlijk, pompoensoep. Die zou niet mogen ontbreken. Vers afgebakken warm brood en een kop lekkere pittige en volle pompoensoep, veel meer comfort food gaat het niet worden. Probeer deze spicy variant eens!

img_20161003_184407

4. IJsWaarom niet? Het recept voor de super lekkere (veganistische) kaneelbroodjes kwam ook al van deze blog, maar dus echt de hele site staat vol lekkers, waaronder dus dit ijs. Ook in de herfst willen we wel eens ijs, toch? 

amazing-creamy-pumpkin-pie-ice-cream-_-10-ingredients-simple-methodsso-delicious-vegan-pumpkin-glutenfree

Bron: The Minimalistic Baker

5. Pasta met Flespompoen en Geitenkaas – In de Delicious een paar jaar geleden stond een recept voor een  ‘rotolo’. Een redelijk ingewikkeld pasta gerecht, waarbij de vulling gerold wordt in lasagne vellen en deze in een soort opgerolde vorm (je weet wel, zoals van die cakes van vroeger) in een theedoek gegaard wordt. Destijds geprobeerd, en besloten dat vooral de vulling vreselijk lekker was, en dus een ‘cheat’ versie gemaakt. Onwijs lekker; dus proberen! 

IMG_20141015_191555

IMG_20141015_163639

 

6 Responses to “5 x Prijken met Pompoen”

  1. Anne says:

    Ohh die pumpkin-brownie dingen, I’m in love!

  2. sunny mama says:

    Oh, zo’n ijsje moet ik absoluut eens proberen. Dankjewel voor de inspiratie!!!

    • Elize says:

      Geen dank ;) Laat je weten hoe je het vond smaken? Sowieso super lekkere recepten op die blog hoor! Dus echt de moeite waard nog meer recepten te bekijken :)

      Jij bedankt voor je berichtje, leuk!

  3. Demi | DE KOOKFABRIEK says:

    Dit artikel komt echt goed van pas! Ik heb nog een lekkere grote pompoen liggen dus ik denk dat ik al deze recepten wel kan maken!

    • Elize says:

      Oeiii… dat is geen straf :) Benieuwd hoe het je smaakte! Veel kookplezier alvast iig en leuk dat je n berichtje achter hebt gelaten!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog