Salade Caprese ~ Sereniteit in Rome

Direct naar het recept
Rome TrastevreHet is bijna sereen te noemen. De zon die een strijd voert en langzaam terrein wint van de schaduw. Het kleurrijke van de in bloei staande planten als blijk van een overwinning van de lente op de winter. Een vrolijk Italiaans stel dat op een bankje naast me uien zitten te pellen en vervolgens met 25 kilo uien lieflijk samen op de brommer stapt. Zo’n klein knus straatje, kleurrijk als ze alleen in het zuiden van Europa kunnen zijn (Vooruit, en in Willemstad).  Al die sereniteit wordt plots ruw verstoord door een hard toeterend geluid. Verdiept in mijn reisgids en genietend van de zon die zojuist heeft gewonnen en op mijn huid valt, kijk ik verschrikt op. Niemand minder dan vijf nonnen, gepropt in één auto, verstoren hier de sereniteit! De één toeterend achter het stuur naar een voorbijganger, de ander hangt uit het raam en achterin zit één van de drie slapend en tegen het raam aan gedrukt door de te beperkte ruimte die de auto bevat.

Hebben we beeld?

Hoeveel mooier kan je dag nog worden vraag je je vast af. Wel, denk er vervolgens nog een wiebelend tafeltje, een kannetje huiswijn en een grandioze verse Salade Caprese bij en dan weet je, het kan nóg mooier! Een Salade Caprese, voor wie het niet kent, is een klassieke salade die bestaat uit (buffel)mozzarella, tomaat, basilicum en eventueel wat olijfolie, peper en zout. Soms wordt het ook wel geserveerd met balsamicoazijn of met olijven, maar van mij persoonlijk mag het zo puur mogelijk.

Hoe eenvoudig deze salade ook is, er kan nog van alles aan fout gaan.. zo bleek helaas. Waar het eigenlijk om gaat is dat je goede producten gebruikt. Bij voorkeur verse buffelmozzarella, verse basilicum, een mooie tomaat met een volle smaak én een goede olijfolie. Afhankelijk van hoe je het serveert is het een erg lekker, gezond én leuk gerecht om op te dienen als antipasta en met elkaar te delen.

Het recept: Salade Caprese
Bereiden: 10 minuten Niveau: Eenvoudig

CapreseMaak de tomaten schoon, haal het vruchtvlees (het zaad) eruit en snij eventuele harde witte stukken uit de tomaat. Snij de tomaten vervolgens in stukjes van circa 1 – 1 cm. Pluk mooie blaadjes van de basilicumplant en was ze als het niet biologisch is; laat in dat geval opdrogen.

Neem vervolgens een bord waar je de bol buffelmozzarella in het midden legt. De tomaat leg je er vervolgens rondom omheen, waarna je olijfolie zowel over de tomaat als wat over de mozzarella sprenkelt. Vervolgens strooi je wat zeezout en verse peper over het gerecht heen en tot slot verdeel je de basilicumblaadjes over het gerecht.

Een andere optie is de buffelmozzarella evenals de tomaat in plakjes te snijden en het om en om neerleggen op een bord met een blaadje basilicum ertussen. Serveer met brood en zet de olijfolie erbij op tafel.

Eet Smakelijk!

Ingrediënten:

  • 1 bol Buffelmozzarella
  • 3-5 Tomaten (afhankelijk van de grootte)
  • circa 10 Basilicum blaadjes
  • 3-4 el Extra Vierge olijfolie
  • Peper en Zout

 

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog