Salade met Aardbeien, Geitenkaas en Pijnboompitten

SaladeEen glas koele witte wijn in de hand, genietend van een schouwspel van kleuren in de lucht als de zon langzaam zakt op één van de langste dagen van het jaar. Af en toe een koel briesje over je huid, als bevestiging dat ondanks dat het nog erg licht is, het inderdaad íets af gaat koelen. Het was een heerlijke avond om lang buiten te zitten en dus ook om buiten een lekkere lichte salade te eten, de BBQ aan te zetten en te genieten van een glas wijn. En dat op een dinsdag.. (ik tracht met een tikkeltje autistische gewoonte door de weeks niet te veel alcohol (bij voorkeur geen) te drinken te voorkomen dat ik een rode neus krijg als ik oud en grijs ben).

Toch een wat minder aspect aan in de avond buiten zitten vind ik echter onze vriendin; ‘de mug’. Laten we het erop houden dat zij en ik niet echt door één deur kunnen. Vrijwel altijd op het punt dat ik in slaap wil vallen besluit mevrouw de mug rond mijn oor haar oer-dans uit te gaan voeren waarbij ik getuige van mag zijn van haar enthousiaste maar wat klagerige gezang. Dat op zich wil ik haar nog wel vergeven, evenals dat ze mij tot een in dit geval onvrijwillige bloeddonor maakt. Waar ik echter minder van gediend ben is haar wederdienst. Gisterenavond dus merkte ik op, naar aanleiding van een anekdote, dat het wellicht een idee was om een papiertje op te hangen met de boodschap: “Mevrouw de prik-mug, vandaag hier even liever niet”.

Foto SuriZeven jaren geleden namelijk, liep ik in Suriname langs een muurtje. Op dit muurtje stond een boodschap geschreven en die omvatte het volgende: “Verboden te plassen, ook voor honden”. Nu lijkt dit op zichzelf niet zo’n vreemde regel, ware het niet dat in Suriname honden niet aan de lijn uitgelaten worden maar gewoon op straat leven. Op straat leren ze ongetwijfeld het één en ander, maar dat ze zelfs leren lezen, daarin heb ik ze toch altijd blijkbaar ten onrechte in onderschat :). Dus volgende keer maar een A4 aan het begin van mijn tuin hangen..

Maar goed; de salade dus. Ik hou ervan als een salade snel en simpel is; dus niet veel bereidingstijd kost. Dat is in het geval van deze salade absoluut zo.

Het recept: Salade van Eikenbladsla [uit eigen tuin], Aardbei, Komkommer, Geitenkaas en Pijnboompitten.

Salade2In dit geval heb ik eikenbladsla gebruikt omdat die in volle glorie in mijn tuin stond. Veldsla is ook geschikt. Snij de (Nederlandse) aardbeien in kwarten en snij eveneens een komkommer in kleine stukken (ik snij ze in kwarten en dan schuin kleinere stukjes). Grill vervolgens in een pan zonder olie de pijnboompitten; hou ze in de gaten want eenmaal aan het kleuren worden ze snel te donker. Hou ze in de pan in beweging en zodra ze klaar zijn haal je ze uit de pan. De sla, komkommer en aardbei schep je al wat door elkaar. Maak de dressing van het sap van de limoen, 1/2 el bruine suiker en 2 tl vissaus. Zorg dat de dressing goed door de salade heen wordt gemengd. Verdeel de salade op een bord en strooi er de pijnboompitten en verkruimelde geitenkaas overheen. Voor wie geen fan is van geitenkaas kun je eventueel ook Feta gebruiken.

Ingrediënten: (2 personen)

 • Eikenbladsla, ca 100 gram
 • 100-150 gram Aardbeien
 • 1/2 – 3/4 komkommer
 • 50-75 gram geitenkaas
 • handje pijnboompitten
 • 1 limoen
 • 1/2 el bruine suiker
 • 2 tl vissaus

2 Responses to “Salade met Aardbeien, Geitenkaas en Pijnboompitten”

 1. annemieke says:

  dit lekkere simpele gerecht ga ik maken voot feestja van dorena. in de beschrijving staat tomaat maat dat moet denk ik aardbeien zijn

  • eatcooklove says:

   Oeps! Dank voor je oplettendheid haha.. Heb het gelijk even aangepast. Is lekkere simpele en frisse salade. Heb trouwens ook nog een lekkere salade gemaakt met Quinoa, even kijken of ik die er vandaag ook nog op kan zetten! Liefs, Elize

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog