Salade met Mango en Avocado

Salade met Mango en Avocado – Een grote boom in onze achtertuin, de kruin reikte zeker tot aan de bovenkant van de 2e verdieping die we tijdelijk bewoonden. Meer vruchten dan sommige takken dragen konden, nog zo groen als het blad van de boom. Mijn eerste kennismaking met de mango was in Suriname. En deze kennismaking verliep helaas niet geheel vlekkeloos, want de zelf geplukte mango, zo weet ik nu achteraf, was niet rijp. En mijn oordeel over de mango was geveld; niet lekker, wat een ophef om dat fruit om niks!

Vreselijk zonde natuurlijk, want ik ben inmiddels zover dat ik weet dat ik met veel plezier elke dag een (rijpe) mango had genuttigd, of een groene verwerkt in een lekkere salade. Maar goed, het zij zo. Ik haal de schade nu in als ik in Azië ben, en heel soms ook thuis. Zo ook in dit recept; Salade met mango, avocado en pecannoten. Zo lekker!

img_20160405_111506

img_20160501_121214

Ingrediënten (voor 2-3 personen): 

 • 1 rijpe mango
 • 1 rijpe avocado
 • 50 gram rucola
 • 40 gram pecannoten
 • Pul biber (Turkse gedroogde rode peper) of chili flakes
 • Mango azijn
  Je kunt mango azijn zelf maken door ca. 30 gram rijpe mango te mixen met ca. 30 ml milde natuur of appelazijn. Breng evt op smaak met wat honing als je van zoet houdt. Je kunt de mango-azijn ook kopen bij Oil & Vinegar of Foodelicious

Bereidingswijze:

 1. Rooster de pecannoten tot ze licht gaan geuren in een pan zonder olie. Blijf hierbij, op een bepaald punt verbranden noten snel. Snij de noten grof.
 2. Snij de mango en avocado in kleine blokjes.
 3. Meng 2 el van de mango-azijn door de avocado en de mango, mix vervolgens de pecannoten erdoor en meng door de rucola.
 4. Serveer de salade op een bord en strooi de pul biber of de chili flakes er naar eigen smaak overheen.

Wil je een eiwitbron toevoegen aan de salade? Snij dan 75 gram gerookte zalm fijn en meng dit door de salade.

Eet Smakelijk!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog