Slecht, Slechter, Slechtst ~ Zelf ‘Baileys’ Maken

Baileys Irish CreamOk mannen van Nederland, even de andere kant op kijken. Te kritische diëtisten en voedingsdeskundigen graag ook, evenals alle mensen die zich per wanneer dan ook hebben voorgenomen geen ongezonde dingen meer te nuttigen. Irish Cream Likeur, de meest bekende is toch wel Baileys, is een drankje wat zeker door mannen toch eigenlijk niet in het openbaar kan worden gedronken. Te vrouwelijk, te zoet, en vooral: geen bier. Maar ook door vrouwen kan het niet zomaar meer.

Het is een drankje wat na één glas zo’n beetje een gehele avond sportschool teniet doet en zo’n drankje dus waarvan je eigenlijk liever niet hebt dat je weet wat er in zit. En dat is nu precies wat ik wél ga vertellen (sorry).

Omdat ik blijkbaar zoet genoeg was geweest het afgelopen jaar kreeg ik van de door ons geliefde Sint een boekje; ‘Home Made – Mini’ van Yvette van Boven. Een erg leuk boekje, vol met leuke foto’s en met tachtig recepten die zoals de naam doet vermoeden ‘huis gemaakt’ zijn. Zo staat er bijvoorbeeld uitgeschreven hoe je zelf yoghurt kunt maken. En Irish Cream Likeur dus, ofwel Baileys zoals Yvette het zelf noemt in haar boekje.

De combinatie van dat ik nog een fles goedkope Whiskey in huis had, een keer aangeschaft voor een recept maar er verder nooit meer wat mee gedaan én dat ik stiekem zo’n één keer per jaar een glas Baileys best lekker vind was voor mij een reden om het recept gewoon eens uit te proberen. Ik zou kunnen overwegen het uit schaamte niet te plaatsen maar het laatste duwtje van mijn collega dat een keer iets ongezonds hier op de site ook wel moet kunnen maakt dat ik uiteindelijk heb besloten met de billen bloot te gaan.

Voor ik mij ga uitwijden over hét recept wil ik nog even mijn verontwaardigheid uiten over het product ‘gezoete, gecondenseerde melk’. JAK!! Laat ik er meer woorden maar niet aan vuil maken :-).

Het Recept

Het enige wat dient te gebeuren is alle ingrediënten door elkaar mengen (niet te lang, wel goed vermengen). En ik kan zeggen; zeker in een kristallen glas van mijn moeders oma; het is erg smakelijk. Zoet, dat wel, maar stiekem wel erg lekker. Zelf vind ik het alcoholpercentage best ‘pittig’, maar er zullen er vast zijn die het prima vinden zo. Probeer uit, zou ik zeggen, en pas het naar je eigen smaak aan.

Ingrediënten (lees en gruwel):

 • 300 ml whiskey
 • 200 ml houdbare slagroom
 • 1 blik (400 gram) gecondenseerde gezoete melk (van friesche vlag, bij de ah staat het (logisch) bij de kokosmelk)
 • 1 zakje espresso poeder
 • 2 el koffiesiroop (jawel, nóg meer suiker: in het recept staat chocolade, ik had nog amaretto smaak staan, gaat ook prima)

 

2 Responses to “Slecht, Slechter, Slechtst ~ Zelf ‘Baileys’ Maken”

 1. Damaris says:

  Super lekker gezoete gecondenseerde melk!!! Ook op een pannekoek!! :D (Mijn mening dan :P)

  • Elize says:

   Ik vind het stiekem ook lekker hoor :)) In Vietnam kreeg je het overal in de koffie! Maar het is zoooo zoet! Maar ach.. Alles op z’n tijd in het leven ;)

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog