Smeuïge en Knapperige Brownies – Een paar weken geleden alweer, kwam mijn alweer best wel grote neef logeren. Dol op bakken als hij is (en het weer vormde eveneens een aanleiding om een activiteit binnen te bedenken) gingen we aan de slag in de keuken. Zelf gebakken brownies, leek ons een goed plan! Dus op zoek naar een recept van zowel een smeuïge als knapperige brownie, kwamen we uit bij het recept van Rutger Bakt. Met hier en daar een kleine aanpassing, mocht het resultaat er meer dan zijn! Mijn neefje, de arme ziel, was enthousiast geweest met het gooien van noten in het beslag, maar bedacht zich pas achteraf dat hij die dan natuurlijk ook op moest eten. Voor ons geen probleem, maar hij had ze zelf toch liever zonder gezien…
Smeuïge en Knapperige Brownies
Ingrediënten:
- 225 gram boter (+ extra om in te vetten)
- 150 gram pure chocolade (wij gebruikten 78%)
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 330 gram kristalsuiker
- ¼ tl zout
- 1 tl vanille-extract
- 125 gram bloem
- 25 gram cacaopoeder
- 50 gram walnoten
- 50 gram pecannoten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Zet een pan op het vuur (zonder olie of boter) en rooster hier de noten in tot ze net beginnen te geuren. Haal ze uit de pan en snij ze grof.
- Vet een vierkante bakvorm van ca. 20 cm in en bekleed de vorm eventueel met bakpapier.
- Zet een hittebestendige kom boven een pan met water (zorg dat het water de kom niet raakt) op het vuur. Smelt 100 gram van de chocolade en de boter. Laat het mengsel iets afkoelen.
- De overgebleven 50 gram chocolade hak je grof, en doe je bij het (reeds afgekoelde) notenmengsel.
- Klop de twee eieren, de eidooier, de suiker, het zout en het vanille-extract luchtig in de keukenmachine of met een mixer, tot het geheel licht van kleur is geworden. Meng vervolgens met een spatel de chocolade door het eiermengsel, tot een egaal beslag.
- Meng vervolgens de bloem en het cacaopoeder erdoor en voeg als laatste de gehakte noten en chocolade toe aan het beslag.
- Bak de brownies in ca. 40 minuten gaar. Laat ze afkoelen voor je ze gaat snijden!
Eet Smakelijk!
Op zoek naar een iets gezonder alternatief? Overweeg dan deze Brownies met Courgette eens!