Makkelijke Lasagne met Aubergine, Courgette en Tomaat

Lasagne met Aubergine, Courgette en Tomaat – Het pikken van de jokers bij Rummikub, het ‘ik wil de bank wel zijn’ bij Monopoly of het op miraculeuze wisselen van kaartjes tijdens andere spellen, vals spelen is in mijn (moeders) familie geen onbekende eigenschap. Tijdens spelletjes dan hoor, dat dan weer wel. Ik bedoel, het kan erger ;) Ik was al op aardige leeftijd denk ik, dat ik het toch wel erg verdacht begon te vinden dan mijn moeder altijd in het bezit was van 2 jokers, of mijn broertje opeens 8 keer zoveel geld in zijn bezit had, als ik dacht een paar minuten ervoor gezien te hebben.

Anyway. Vals spelen. Dat is dit recept ook een beetje. Het is een korte weg naar een super lekkere lasagne (de rest van het werk doet de oven), bomvol groentes en smaak! Excuus voor de niet al te appetijtelijke foto, maar wilde jullie het recept er niet door onthouden.

img_20160729_084102

Ingrediënten (3-4 personen):

 • 150 gram (biologisch) rundergehakt
 • 1 Aubergine
 • 1 Courgette
 • 3 flinke Trostomaten
 • 3 lasagne vellen
 • 4 Sjalotjes
 • 2-3 tenen knoflook
 • Parmezaanse Kaas (ca. 50 gram) (kun je naar eigen smaak aanpassen)
 • 1 pakje gezeefde of gepelde tomaten (passata di pomodoro) van 400 cc (hoe lekkerder, hoe lekkerder de lasagne!)
 • 1.5 theelepel chilipoeder of pikante paprika poeder (niet doen als je niet van pittig houdt ;))
 • 1/2 theelepel gedroogde tijm
 • 1/2 theelepel gedroogde oregano
 • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn

Bereidingswijze:

 1. Bak het gehakt rul (dus gewoon los in de pan) en doe het in de ovenschaal. Was de pan niet af.
 2. Snij de aubergine in blokjes. Ik snij zelf eerst 4 of 5 lange plakken, en dan snij ik ze in blokjes van ca. 1 bij 1 cm (komt niet nauw, dus speel vooral vals). Bak de aubergine tot hij bijna gaar is in de pan waar je het gehakt in heb gebakken (met eventueel wat olijfolie). Voeg de aubergine bij het gehakt.
 3. Snij de courgette in blokjes. De courgette snij ik zelf in de lengte door midden, en vervolgens nogmaals in de lengte door midden om tot slot kwartjes van ca. een halve cm dik te snijden. Bak de courgette beetgaar, en voeg tot in de ovenschaal. Meng de courgette, aubergine en het gehakt goed door elkaar.
 4. Verwarm de oven voor op 15o graden Celsius.
 5. Doe de tomatenpuree, samen met de sjalot en knoflook (zonder schil) en alle kruiden in een maatbeker of iets anders waar je in kunt mixen. Doe water in het pakje tomatenpuree en vul tot het pakje bijna weer vol is, schudt het pakje voorzichtig, en voeg dit ook toe. Mix helemaal fijn met de staafmixer.
 6. Verdeel de helft van het tomatenmengsel over de groentes en het gehakt tot het grotendeels bedekt is. Leg er vervolgens de 2 of 3 lasagne bladen overheen (afhankelijk van de grootte van je ovenschaal) en giet vervolgens het restant van de tomatensaus eroverheen. Zorg dat de bladen volledig bedekt zijn.
 7. Snij de tomaten in plakken van ca. 1 centimeter en verdeel deze over de lasagne heen.
 8. Zet de lasagne 30-40 minuten in de oven op 150 graden Celsius. Vervolgens zet je de oven omhoog naar 180-200 graden Celsius en laat je hem nog 30 minuten in de oven staan. Strooi 15 minuten voor het einde Parmezaanse geraspte kaas over de lasagne heen. Haal de lasagne eruit als de kaas een lekker goudbruine kleur heeft.

ps. Iedere oven werkt net weer anders. De bovenstaande tijden zijn dus richttijden en geen vaststaande adviezen. Kijk altijd hoe het er op het oog uit ziet.

Ps2. De dag erna is het ook érg érg lekker ;)

Eet Smakelijk!

 

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog