Soja Lasagne met Ricotta, Doperwten en Groene Asperges

Soja Lasagne met Ricotta, Doperwten en Groene Asperges – Vloeken zullen ze ongetwijfeld – de Italianen – wanneer ik het waag om dit recept een ‘lasagne’ te noemen. Het heeft met het origineel namelijk natuurlijk helemaal niets te maken. Maar wanneer je het proeft, mag dat de pret eigenlijk niet drukken. Een kleine waarschuwing vooraf wel, want je hebt na het nuttigen van die gerecht knoflook geconsumeerd voor een week, maar lekker!! En grotendeels eenvoudig van tevoren klaar te maken, dus heerlijk voor een lange zomerse avond buiten!

De lasagne in dit gerecht verdient wat extra aandacht. Het is namelijk niet gemaakt van granen, maar van sojabonen. Dat maakt het niet alleen glutenvrij – voor wie gluten niet goed verdraagt – maar maakt het ook een eiwitrijk product, wat je maaltijd al snel iets meer in balans brengt. Uiteraard kun je ook gewone lasagne vellen gebruiken!

Soja Lasagne met Ricotta, Doperwten en Groene Asperges

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • Verse pesto (Zelf maken? Kijk hier!)
 • Risenta Lasagne bladen
 • 250 gram ricotta
 • 2 bolletjes knoflook (of 1 bol met kleinere tenen)
 • 100 gram doperwten
 • 250 gram groene asperges
 • 50 gram rucola
 • Handje pijnboompitten
 • 20 gram parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

 1. Kijk hier hoe je verse pesto maakt. Maak gerust wat extra, want het is ook heerlijk op een boterham, in een salade of op vlees! Je kunt dit prima van tevoren maken. Wil je de pesto langer bewaren? Doe de pesto dan in een gesteriliseerde pot en schenk er (goede extra vierge) olijfolie overheen. Zo blijft het langer goed!
 2. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Wikkel de knoflook in aluminiumfolie en leg voor ca. 20-25 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte, de knoflook moet zacht aanvoelen).
 3. Verdeel de groene asperges op een ovenschaal, en sprenkel er wat olijfolie en grof zeezout overheen. Zet 10-15 minuten ná de knoflook ook de asperges in de oven, en zet de oven op de grill. Afhankelijk van de dikte van de asperges zijn ze in 8-15 minuten gaar.
 4. Kook de lasagne bladen gaar, volg hiervoor de instructies op het pak. Eenmaal gekookt kun je de lasagne vellen wat af laten koelen onder koud water, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg als de pasta niet meer heet is, want je kunt dit gerecht prima lauw eten!
 5. Kook tegelijkertijd met de pasta de doperwten gaar en giet ze hierna af. Haal vervolgens de asperges uit de oven.
 6. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie. Hou de pitten goed in beweging, zodat je voorkomt dat ze verbranden. Hou in een schaaltje apart.

Bouwen van de ‘lasagne’

 1. Nu gaan we ‘bouwen’. Druk de zacht geworden gepofte knoflook uit de schil, en voeg samen met de doperwten en peper en zout (naar eigen smaak) toe aan de ricotta. Ik voeg hier tevens een klein beetje gerookte olijfolie toe (kocht ik bij Foodelicious), vreselijk lekker!
 2. Leg een klein laagje ricotta op een bord, en leg hier bovenop wat verse pesto en de gegrilde groene asperges. Vervolgens dek je dit toe met een laagje pasta. Herhaal dit tot de producten op zijn (of het je genoeg lijkt) en eindig met de ricotta, verse pesto en groene asperges.
 3. Maak af met de pijnboompitten en wat vers geraspte parmezaanse kaas.
 4. Optioneel is wat rucola naast of op de pasta.

Eet Smakelijk!

Als blogger krijg je regelmatig gratis foodpost, om kennis te maken met nieuwe producten. Tenzij duidelijk anders vermeld in een artikel, krijg ik geen vergoeding om te schrijven over deze producten, maar schrijf ik er dus over omdat ik er enthousiast over ben! In het geval van dit artikel betreft dat de Risenta Lasagne die beschikbaar is gesteld door Kroon op het Werk. 

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog