Tomaat en Avocado uit de Oven

Tomaat en Avocado uit de oven – In een deel van Japan (Okinawa) is de gemiddelde leeftijd zó hoog en is een groot percentage zo vitaal, dat men is gaan onderzoeken wat nou zo kenmerkend is aan de leefstijl van deze mensen, wat blijkbaar zo’n positieve invloed heeft op hun gezondheid. Men nuttigt er onder andere weinig zuivel en vlees (wel vis) en ze drinken er weinig alcohol  en veel water en thee. Belangrijke factoren schijnen ook te liggen in het ‘van nut’ blijven, dus actief en bezig blijven, een sociaal leven onderhouden. Maar een eveneens belangrijk facet lijkt de enorme hoeveelheid groentes die ze nuttigen. Gemiddeld tien verschillende soorten groentes en fruit per dag.

Hier in huis gaan er ook een hoeveelheid groentes doorheen waar je u tegen zegt, al weet ik niet of we aan de tien soorten per dag komen. Hoe dan ook helpt het om aan ‘voldoende groentes’ te komen, door niet alleen bij je avondmaaltijd groentes te nuttigen, maar er lekker in de ochtend en middag al een start mee te maken.

Dit recept kun je zowel als ontbijt als lunch nuttigen, super lekker ook met een lekker stuk brood en wat lekkere olijfolie erbij!

img_20161023_115136

 

Meer Inspiratie voor koken met groentes? Check dan Plenty en Plenty More eens, deze te gekke kookboeken blijven in ieder geval mijn favoriet!

plenty

Recept: Tomaat en Avocado uit de oven

Ingrediënten:

 • 1 avocado
 • Ca. 400 gram trostomaten
 • 1 teen knoflook
 • 1-2 eieren per persoon
 • 1/2 tl Pul biber (of chili vlokken)
 • 1/4 tl anijszaad
 • Zout
 • 1 el olijfolie

Bereidingswijze:

 1. Zet een pan op het vuur en rooster kort het anijszaad tot het begint te geuren. Snij ondertussen de knoflook fijn en voeg die samen met een el olijfolie toe aan het anijszaad. Laat de knoflook niet kleuren.
 2. Verwarm de oven op 160 graden Celsius.
 3. Was de tomaten en snij ze in stukjes (hoeven niet heel fijn te zijn, verwijder wel de witte kern).
 4. Voeg de tomaten toe aan de knoflook en het anijszaad. Laat 5 minuten op het vuur smoren, schep af en toe door. Als de tomaten niet zoet zijn kun je eventueel een theelepel honing toevoegen.
 5. Doe de tomaten in een ovenschaal. Snij de avocado in stukjes, en verdeel deze over de tomaat.
 6. Maak kuiltjes in het tomaten-avocado mengsel, en breek daar de eieren boven. Zet de schaaltjes in de voorverwarmde oven. Haal ze eruit als het eiwit is gestold (tijd hangt af van formaat eieren)
 7. Strooi de pul biber of chilivlokken erover, zout naar eigen smaak en je kunt aan tafel!

Eet Smakelijk!

8 Responses to “Tomaat en Avocado uit de Oven”

 1. Nico says:

  Oh dat ziet er werkelijk heerlijk uit! Dank voor de inspiratie!

 2. Daphne says:

  Echt een heerlijke combinatie! Sowieso avocado uit de oven. Yum.

 3. nellie says:

  Voor de derde keer gemaakt. Gezond en lekker

 4. Maris says:

  Avocado super lekker.. Dit gerecht ga ik zeker proberen.

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog