De tijd vliegt als je dagen bestaan uit wandelen tussen de rijstvelden, goddeloos vroeg je bed uit moeten voor het bewonderen van een ‘epic sunset’ bij één of andere vulkaan en het drinken uit een kokosnoot. Alweer ruim anderhalve maand geleden trouwde een lieve vriendin van mij. Ondanks dat de dag letterlijk in het water viel – volgens mij was het de natste dag ooit -, was dat figuurlijk gelukkig geenszins het geval. Het was een mooie dag waar liefde en vriendschap centraal stond en dus een heel mooie dag om bij te zijn!
“Sweet Table”
Een kleine tijd voor de bruiloft vroeg de bruid in spé of ik samen met nog 3 andere dames de ‘sweet table’ wilde verzorgen, de nagerechten dus, voor wie niet in de terminologie thuis is (lees: ik). Een beetje spannend wel om voor zo’n onderdeel van een diner tijdens een bruiloft verantwoordelijk te zijn, maar ik kon natuurlijk niet weigeren!
Ik maakte onder andere deze taart, toch wel een beauty al zeg ik het zelf! Wat ik er wellicht eigenlijk beter niet bij kan zeggen is dat ik me niet aan mijn eigen recept had gehouden en dat dat stiekem niet zo goed uitpakte; wat natuurlijk niemand verder heeft gezegd op de bruiloft haha. Ik wilde er zeker van zijn dat de bodem stevig genoeg zou zijn en heb die daarom extra dik gemaakt: niet doen! De taart is inderdaad niet uit elkaar gevallen, maar het maakte het bijna onmogelijk om te snijden.
Gewoon aan het onderstaande recept houden dus.. want de smaak is heerlijk en het is toch wel een lust voor het oog!
- 250 gram bloem
- 100 gram ongezouten boter (koud)
- 100 gram poedersuiker
- Vanille van 1 verse vanille peul
- 4 eierdooiers
- 1 eetlepel melk
- Beetje zout
- 500 ml melk
- Vanille van 1 verse peul
- 6 eierdooiers
- 120 gram suiker
- 60 gram maïzena
- 300 ml slagroom
- Rood fruit in het seizoen
Het deeg:
3. Strooi een klein beetje bloem over je werkblad en rol het deeg uit tot het ongeveer 3 mm dik is. Als je uiteindelijk een ronde vorm wilt met uitrollen, is het aan te bevelen is om ook met een ronde vorm te beginnen. Als het niet lukt om in één keer volledig uit te rollen kun je er ook voor kiezen kleine delen uit te rollen en het goed aan elkaar te drukken. Leg vervolgens de vorm met het deeg even in de koelkast (ca 15 minuten).
2. Haal de pan met melk van het vuur, verwijder de vanille peul, en voeg de hete melk toe aan de ei-melk-maïzena mix, klop het goed door elkaar heen (in een paar seconden) en doe het vervolgens direct terug in de pan. Zet die pan op een laag vuur en blijf continue goed roeren. Als de vanille crème lijkt te gaan koken haal je het van het vuur en doe je het terug in een schone kom. Het heeft dan ongeveer de dikte van pudding. Klop een deel van de warmte er nog uit waardoor het niet door blijf garen. Als het voldoende afgekoeld is doe je huishoudfolie over de kom waarbij je het folie daadwerkelijk op de vanille crème legt (dus geen lucht ertussen). Zet het in de koelkast om af te laten koelen. Je kunt dit eventueel ook een dag van tevoren maken.
Hmm dit ziet er heerlijk uit :)
Dankjewel Nicole! Wat leuk dat je een bericht achterlaat!
We hebben het er gewoon niet over dat hij amper (lees; deels niet) los kwam van de bodem haha, ok? ;)
Die taart ziet er zo verschrikkelijk lekker en aantrekkelijk uit… en heel mooi gepresenteerd ook met die bloemetjes en aardbeienkroontjes.
Dankjewel 😊 T was idd n plaatje.. en niet eens heel ingewikkeld! Thnx voor je berichtje, leuk! Liefs, Elize