Vanille Yoghurt taart met Rood fruit – Jullie voorkeur op Facebook was duidelijk, de Vanille Yoghurt genoot een vrij duidelijke preferentie boven de chocolade Tofu Cheesecake :) Wellicht toch net de spannend, Tofu in een dessert, maar ik sluit niet uit dat ik die uiteindelijk ook nog met jullie deel ;) Maar eerst de Vanille Yoghurt Taart, want die was ook ontzettend lekker!
Kijk hier voor meer Zoete Inspiratie!
Ingrediënten (voor 4 stuks)
- Voor de vulling:
- Ca. 280 gram Vanille Yoghurt (ik gebruikte 2 bakjes van 140 gram La Fermière Vanille Yoghurt)
- 2.5 blaadjes gelatine
- Voor de bodem:
- 50 gram Ongebrande noten (walnoten, pecannoten, paranoten)
- 55 gram dadels (zonder pit)
- 20 gram kokosolie of roomboter
- 1 el cacao
- Grof zeezout
- Voor de saus:
- Ik gebruikte Fris & Fruitig Rood Fruit van BiezeNL, maar je kunt de saus natuurlijk ook zelf maken:
- 100 gram rood fruit (Frambozen, bessen, bramen, aardbeien)
- 25 gram suiker
- Sap van 1/2 citroen
- Ik gebruikte Fris & Fruitig Rood Fruit van BiezeNL, maar je kunt de saus natuurlijk ook zelf maken:
- Overige benodigdheden:
- 4 steekringen (8 cm diameter)
Bereidingswijze:
- Mix de noten, dadels, (gesmolten) kokosolie/roomboter en de cacao door elkaar. Voeg naar eigen smaak wat zout toe. Druk het mengsel vervolgens strak plat op de bodems van de ringen en plaats in de koelkast.
- Laat de gelatine blaadjes even weken in koud water, en verwarm op laag vuur 4 eetlepels van de yoghurt in een pan. Doe de rest van de yoghurt alvast in een kom waar je straks in kunt mengen. Laat de gelatine oplossen in de verwarmde yoghurt in de pan (zorg dat het helemaal opgelost is) en voeg dit mengsel vervolgens toe aan de rest van de yoghurt. Roer zorgvuldig door, en stort vervolgens het mengsel op de bodem in de ringen. Laat tenminste 4 uur opstijven in de koelkast.
- Als je de saus zelf maakt zet je 3/4 van het fruit, samen met de suiker en het citroensap op het vuur en laat je het zacht iets inkoken tot een deel van het fruit uit elkaar valt. Voeg de laatste 2 minuten nog de rest van het fruit toe, waardoor je nog wat structuur in de saus houdt. Laat de saus afkoelen.
- Voor het opdienen snij je de taartjes met een scherp los van de ring, en plaats je ze op een bord. Verdeel de saus eroverheen.
Eet Smakelijk!
Een aantal keer per jaar ontvangen een aantal foodbloggers gratis de Foodybox. Deze box bevat allerlei nieuwe en bestaande producten, die producenten in het zonnetje willen zetten. De La Fermière Yoghurt en Fris en Fruit saus zaten beide in deze box. Ik kook echter alleen met en schrijf alleen over de producten die ik ook met veel smaak heb gegeten en gebruikt.
Echt weer om lekker te gaan bakken. Wat een heerlijke receptje is dit!
Dankjewel! :)
Wat een fantastisch recept, het klinkt heerlijk maar ziet er ook prachtig uit, met dat rode fruit!
Net zo mooi als jouw appeltaartje ;) Dankjewel 😊😊
Lijkt me echt heerlijk! Zeg ga je die tofu-choco taart ook nog plaatsen want dat lijkt me ook wel wat. En geen idee hoe ik dat zelf zou kunnen maken. Ik ben serieus door dit recept aan het brainstormen over iets met zo’n soort saus! En dan anders natuurlijk!! Maar mijn hoofd is nog niet uitgewerkt! :)
Die ga ik eerst zelf nog een klein beetje perfectioneren denk ik haha.. Ik vond hem wel lekker, maar denk dat hij voor ‘de gemiddelde mens’ niet zoet genoeg is.. Wel een heel toffe variant, vond ik zelf! Als het ‘af’ is, zet ik het erop ;) En dan laat ik het je zeker weten!