Chocolade Bonbons met Zeezout

Chocolade Bonbons met Zeezout – Een paar weken geleden aten we met zijn allen bij mijn ouders thuis in de tuin, aanschuiven na een werkdag kan zo’n heerlijkheid zijn! Bijzonder overigens hoe het kan bijdragen aan het waarderen van een mooie plek als de tuin van mijn ouders wanneer je er zelf al een aantal jaren niet meer woont. Keer op keer word ik verrast. De druiven en bramen groeien welig en van de kruiden in de kruidenboter tot de zelfgemaakte tomaten of courgettesoep, vrijwel alles komt uit hun eigen mini-kas. Genieten dus!

Het ‘dessert’, gemaakt door de vriendin van mijn broertje, bestond uit een té lekkere bonbon, en ook nog eens een gezonde. Heerlijk als je het aangename met het nuttige kunt combineren! Uiteraard vroeg ik haar het recept en met een paar minimale aanpassingen zijn ze hier sindsdien al een keer of drie gemaakt. Zo lekker en zo simpel, probeer het vooral ook eens!

Ps. ‘gezond’ betekent in deze niet dat het verstandig is het onbeperkt te eten uiteraard; het is echter compleet volwaardig, gluten en lactose- vrij en bevat geen onnatuurlijke toevoegingen.

Meer Verantwoorde Tussendoortjes? Check hier! 

IMG_20140716_125041

20140716_124747

 

Ingrediënten:

  • Ongebrande gemengde noten (90 gram)
  • Ongezoete dadels of dadelpasta (100 gram)
  • 35 gram (virgin) kokosolie
  • 1.5 eetlepel cacao
  • 1/4 tl grof zeezout (of naar eigen smaak)
  • Kokosrasp

Bereidingswijze:

1. Meng de noten in de keukenmachine of een mixer/blender fijn tot een pindakaas-achtige substantie.
2. Ontdoe de dadels van hun pitten of meet de gewenste hoeveelheid ongezoete dadelpasta af en voeg dit samen met de kokosolie, cacao en het zeezout toe aan de notenpasta. Mix dit opnieuw verder in de keukenmachine/mixer tot de dadels helemaal fijn zijn.
3. Zet de substantie in de koelkast voor ongeveer 10-15 minuten (afhankelijk van of het warm wordt in de machine en of de kokosolie hard of zacht is)
4. Rol na 10-15 minuten balletjes van de massa en rol ze door de kokosrasp heen.
5. Zet ze in de koelkast tot je ze serveert.

Eet Smakelijk, geniet van de Chocolade Bonbons!

 

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog