Frittata met Courgette en (geiten)kaas

Een simpele frittata met dé groente van dit seizoen; courgette. Het is nog niet te laat! Als je nog courgette wilt zaaien in je tuin, kan dat nog in de maand juni. Over het algemeen is het een heel makkelijke plant, die het ook buiten prima doet! Als de plant eenmaal vruchten geeft, kun je er soms wel drie keer per week van oogsten! Geen courgettes in de (moes)tuin? Gelukkig zijn ze in het seizoen deze periode, dus zijn ze ook heel makkelijk bij de groenteboer of in de supermarkt te krijgen. Let er op dat een courgette lekkerder is en meer smaak heeft als hij nog wat kleiner is!

IMG_20160608_124712

Vandaag een lekker simpel gerecht voor als je nog wat restjes hebt liggen in je koelkast! Binnen 20 minuten staat je maaltijd op tafel..

Frittata met courgette en geitenkaas (Recept voor ca. 2 personen)

Ingrediënten:

 • 1 hele courgette
 • 1 sjalot
 • 1 teen knoflook
 • 3 eieren
 • 30 ml melk
 • Kruiden/specerijen (ik gebruik 1 tl pikante paprika poeder en een 1/2 tl gedroogde tijm)
 • 75 gram (naturel geiten) kaas verkruimeld (of 50 gram geraspte kaas)
 • Zout en olijfolie

Bereidingswijze:

 1. Snij de sjalot en de knoflook fijn.
 2. Snij de kop en de kont van de courgette en snij hem in de lengte door midden. Snij deze helften nogmaals in de lengte door midden en snij vervolgens in plakjes van ca 0.5 cm.
 3. Zet een middelgrote bakpan op het vuur en verhit de pan met 1 el olijfolie. Bak hier de sjalot en knoflook in tot de sjalot glazig is (het vuur niet te hoog, verbrande knoflook smaakt bitter).
 4. Voeg de courgette toe en bak het ca 3-4 minuten mee samen met de kruiden/specerijen (evt. naar eigen smaak).
 5. Meng de eieren en de verkruimelde op geraspte kaas door elkaar en verdeel over het courgette-sjalot-knoflook mengsel. Zorg dat de kaas gelijk is met het ei (dus niet teveel erbovenuit steekt).
 6. Zet de pan op laag vuur met een deksel er bijna volledig op, en laat staan tot de bovenkant is gestold. Als het ei gestold is kun je het voorzichtig omdraaien en de bovenkant nog ca. 2 minuten laten bakken voor je de frittata serveert.
 7. Breng op naar eigen smaak op smaak met zout.

Lekker met een frisse salade!

Eet Smakelijk!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog