Vegetarische lasagne

Lasagne

Dit recept komt op de blog op verzoek van een zeker vreemd persoon, lief, maar vreemd. En ik zal je vertellen waarom! Deze vreemde persoon..die lust geen eend! Dan ben je wel een beetje vreemd toch? ;- ) De enige en dus duidelijk mislukte ervaring met het fenomeen ‘eend op je bord’ van deze persoon echter is er één met kant-en-klaar-eend, zo uit een bakje in de oven. Met kant-en-klare Sinaasappelsaus! Met al mijn passie en voorliefde voor dit lekkere stukje vlees heb ik meerdere malen mijn best gedaan om de betreffende persoon ervan te overtuigen dat eend, mits goed klaargemaakt, weldegelijk bijzonder smaakvol is. Maar kansloos, dat was ik!

Nu zou het verhaal te mooi worden als ik nu een recept op zou kunnen schrijven.. met eend! Dat ik er in geslaagd zou zijn de beste persoon in één keer zo te overtuigen dat hij mij stimuleert om dat geniale recept de wereld in te helpen, maar helaas..

Mijn plan-de-campagne was anders. Ik dacht, laat ik hem uitnodigen.. kennis maken met de grote hoeveelheid liefde die ik in mijn eten stop en hem vervolgens daarmee probeer te overtuigen een volgende keer wél eend te komen proberen… vrijwillig! Nou.. ik beschouw een whatsap met daarin het verzoek of ik het recept van wat ik wél heb gemaakt wil aanleveren als een bevestiging.. dus dat wordt eend de volgende keer. Verse.. op de huid gebakken.. licht rosé.

Anyway.. Vegetarische lasagne dus. Wederom een recept uit eigen hoofd, dus hoeveelheden vind ik lastig om aan te geven. Pas het vooral op je eigen smaak aan.

Dit was ongeveer voor 3 personen..  Snij uit 10 tomaten het witte hart eruit en snij het grofweg in 8/12 stukken (zaad/vocht er gewoon in laten). Snij 2 sjalotjes en 2 teentjes knofloook eveneens grof. Vervolgens bak je de sjalot en knoflook een minuut of tien, ze hoeven niet te kleuren, waarna je de tomaten in de pan erbij doet. Schep dit goed door elkaar en laat het op hoger vuur even pruttelen. Na een minuut of 3 vallen de tomaten een klein beetje uit elkaar en dan giet je er iets van 1 of 2 dl rode wijn doorheen. Voeg chilipoeder (ik hou van pittig dus ik ben hier niet heel zuinig mee), tijm en kaneel toe samen met wat zout. Dit laat je vervolgens wat inkoken tot het een wat stroperige substantie wordt die je vervolgens laat afkoelen en met de mixer helemaal glad pureert/mixt.

Vervolgens snij je twee hele courgettes in plakjes van ca 0.5-1 cm. Je kunt eventueel ook lange plakken maken met de kaasschaaf.

Breng de cottage cheese (1 bakje) op smaak met peper en zout. Cottage cheese is een variant van kaas die wellicht niet voor iedereen bekend is. Het is een magere eiwitrijke kaas die qua structuur iets wegheeft van ricotta, alleen dan veel grover en minder romig. Voor dit gerecht (en nog vele anderen hoor) is het echter heerlijk.

Dan kunnen we gaan bouwen..

Begin met een laag courgette onderop en giet daar ongeveer 1/3 van de tomatensaus overheen. Vervolgens leg je er twee lasagne bladen (gewoon ongekookt) bovenop. Op de lasagne vellen doe je de helft van het cottage cheese mengsel, waarna je opnieuw een laag met courgette maakt. Tomatensaus, weer 1/3, weer twee vellen pasta, weer cottage chees en nog een keer courgette. Tot slot voeg je één of twee eieren toe aan de tomatensaus die nog rest (zorg dat je voldoende overhoudt), dit klop je door elkaar. Die voeg je als laatste laag over de lasagne heen. Zet je oven vervolgens op zo’n 200 graden 45-60 minuten in de oven (beoordeel zelf de kleur). Dan haal je hem heel even uit de oven en verdeel je over de top wat geitenkaas en zet je hem nog een minuut of 10 terug op 220 graden zodat de geitenkaas wat kleur krijgt.

Ingrediënten voor drie personen:

 • Tomaten (10)
 • Courgette (2)
 • Sjalotje (2)
 • knoflook teen (2)
 • Kaneelpoeder
 • Chilipoeder of vers pepertje
 • Rode wijn (1-2 dl)
 • Peper/Zout
 • Cottage Cheese (1 bakje)
 • 2 eieren
 • lasagne bladeren
 • geitenkaas (ca 100 gram)

Ik zeg: Bon appetit!

Foto komt van deze website.

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog