Venkel Appel Salade – Ik ben dol op venkel! Eerder deed ik ooit eens een vrij vruchteloze poging tot het zelf verbouwen van deze fraaie groente, maar het resultaat was vooral veel loof, en weinig knol. Ook niets mis mee, zou je zeggen, maar de knol is het deels toch wel om te doen. Dit recept is zo simpel als het lijkt; een lekkere frisse snelle salade. Zo gemaakt, lekker fris en ook nog eens super gezond. Venkel zit namelijk bomvol met vitamines en mineralen, maar is natuurlijk vooral erg lekker en nu vol in het seizoen!
Mijn moeder maakte deze salade tijdens een barbecue, super lekker fris voor in de zomer. Ik maakte hem thuis opnieuw, opnieuw en opnieuw.
Venkel Appel Salade
Ingrediënten:
- 2 venkel knollen
- 2 Elstar appels
- 1 citroen
- 1 el olijfolie
- 1/2 el mosterd
- Handje ongebrande walnoten
- Handje rozijnen of (gedroogde) cranberries
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Snij de venkel zo fijn als je lukt in dunne reepjes.
- Meng het sap van de citroen met de olijfolie en mosterd, en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de venkel en rozijnen met de dressing en laat een half uurtje staan.
- Snij vervolgens de appels in stukjes en voeg deze toe aan de salade.
- Kort voor het opdienen rooster je de walnoten kort in de pan (zonder olie) en die hak/snij je grof. Verdeel over de salade, en klaar ben je!
Eet Smakelijk!
* Meer Inspiratie nodig? *
Meer recepten met deze heerlijke groente uitproberen? Overweeg dan deze heerlijke soep eens met gepofte knoflook, of grill de groente in de oven, ook smullen! Klik op de foto voor het recept.