Verse Mango Mousse

MangomousseDirect naar het recept
Pijnlijk was het op het moment dat ik mij bewust werd hoe smakelijk ik een Mango vind. Niet om die smakelijke ervaring op zichzelf uiteraard, maar meer bij de herinnering aan de Mango in Suriname. Suriname is een land waar vrijwel elke pit die je in de grond stopt een paar maanden later zich ontpopt tot een plant of boom. In de achtertuin van het huis waar we tijdelijk woonden stond dan ook een gigantische Mango-boom. Mango’s in overvloed dus. Mijn beperkte ervaring met de Mango tot dusver had echter tot het gevolg dat mijn eerste ervaring met een Mango aldaar die met een niet-rijpe variant was. Onwetend als ik was dacht ik dat de Mango dus zo hoorde en was dat voor mij ook direct een aanleiding om de Mango verder te laten voor wat die was. Au! Zo zonde. Maar goed, al levende leert men.

Inmiddels ben ik dan gelukkig ook véél wijzer :-). De Mango is een heerlijke vrucht gebleken waar je van alles mee kunt. Deze verse Mango Mousse is één van de opties.

spatelenRecept (2-3 personen).
Schil een rijpe Mango en snij de mango los van de pit; doe dit gelijk in een vorm waar je eenvouding de Mango kan pureren. Zelf gebruik ik Dit Apparaat hiervoor; onmisbaar in de keuken als je het mij vraagt. Leg 1 blaadje gelatine in een bakje met koud water. Pers vervolgens het sap van 1 citroen uit en verwarm dit. Knijp de gelatine uit en voeg het bij het citroensap. Haal het vervolgens direct van het vuur en voeg het toe aan de Mangopuree. Mix het opnieuw door elkaar. Neem een andere kom en klop daarin 1 eiwit stijf met ca 20 gram suiker. In nóg een andere kom klopt je 75 ml room op. Meng vervolgens ongeveer 4 eetlepels room met de mangopuree. Voeg vervolgens de helft van het eiwit toe en schep dit voorzichtig en rustig door elkaar; door voorzichtig te werken behoudt de mousse zijn luchtigheid. Tot slot voel je de tweede helft van het eiwit toe en spatel je het met een siliconen spatel rustig door elkaar. Verdeel de Mousse in een glas/vorm en zet het 2 uur in de koelkast.

Ingrediënten:

  • Mango (rijpe)
  • 1 Citroen
  • 1 eiwit
  • 20 gram suiker
  • 75 ml slagroom
  • 1 blaadje gelatine

Eet Smakelijk!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog