Basis Kook Tips – Hoe maak ik Verse Pasta?

Hoe maak ik verse Pasta?  Als ik mijn statistieken bekijk, valt één ding eigenlijk direct op. De meest eenvoudige recepten worden het meest bekeken. Leuk al die ijver voor mooie borden en ingewikkelde gerechten, maar uiteindelijk zoekt men op Internet naar de gemiddelde avond maaltijd die voor de meeste mensen te maken is zonder keuken catastrofes!

Dat bracht mij op het idee de katern ‘Basis Kook Tips’ te starten.. Basics in het koken!

Learn the Basics

Het blijft toch bijzonder hoe je met weinig ingrediënten zo iets lekkers kan maken. Neem bijvoorbeeld pasta, een product wat uit niet meer dan 2 of 3 ingrediënten bestaat, maar waarvan het resultaat zoveel lekkerder is dan wanneer je het in de winkel koopt! Lees in deze post de basics die je wilt weten van pasta!

Hoe maak ik het?

Maak een bergje van 100 gram bloem, en maak een kuiltje in het midden. Breek hier 1 ei boven, en meng de bloem langzaam met het ei door het met elkaar te mengen. Is het deeg te droog? Doe er dan een klein beetje water bij. Blijft het deeg te nat? Doe er dan wat bloem bij.. (eieren hebben nu eenmaal verschillende formaten, dus dit heeft uiteraard wat invloed op het resultaat). Je kunt de hoeveelheden uiteraard vermenigvuldigen!

Als de bloem en eieren goed gemengd zijn, kneed je het deeg ca. 10 minuten. Je kunt dit uiteraard ook door een keukenmachine laten doen als je die in huis hebt! Zet die dan op een langzame stand, en laat 10 minuten kneden. Doe het deeg vervolgens in folie en laat ca. 30 minuten rusten in de koelkast.

pasta

Hoe gebruik ik het?

Als de pasta heeft gerust, moeten we het deeg aan uitrollen. Dit kun je het best met een pasta-machine doen. Zet de rollers zo breed als mogelijk, neem een deel van de pasta, maak een soort vierkant vorm ter grootte van je handpalm, en rol die erdoorheen. Vouw de pasta vervolgens dubbel, en doe dit opnieuw. Herhaal dit nog 2 keer.

Vervolgens ga je de rollen steeds een stukje dichter bij elkaar zetten, en herhaal je het rollen van de pasta door de machine, tot je de gewenste dikte hebt. Zorg er zeker bij gevulde pasta’s voor dat je de pasta goed dun rolt. De pasta houdt ongeveer dezelfde breedte als waarmee je start, let hierop tijdens het starten van het rollen!

Alvast wat Pasta – Inspiratie? Bekijk deze Pasta Recepten! 

Hoe verwerk ik het?

Gevulde pasta

Pasta die je wilt gaan vullen, verwerk je direct. Leg een lange lap pasta op een keukenblad met wat bloem, zodat de pasta niet blijft plakken. Leg vulling ter grootte van een theelepel op de pasta aan één kant van de lap pasta. Gebruik wat ei (geklutst) wat je met een kwastje rondom de vulling strijkt, en vouw vervolgens de andere helft van de pasta eroverheen. Zorg dat de pasta goed aansluit bij de vulling, zodat er geen lucht tussen zit. Je kunt dit met je handen of met de bolle kant van een lepel doen. Druk de randjes eventueel aan met een vork bij ravioli.

Gedroogde pasta

Voor je pastavellen snijdt in de gewenste vorm (bijvoorbeeld pappardelle of tagliatelle), laat je ze ca. 20 minuten drogen op een schone (droge) theedoek. Hierna kun je ze snijden, waarna je ze nogmaals 5 minuten moet laten drogen, dit voorkomt het aan elkaar plakken. Lasagne vellen kun je na 5 minuten al gewoon verwerken in je gerecht.

Hoe Kook ik het?

Verse pasta moet in tegenstelling tot de gedroogde pasta uit de winkel maar een aantal secondes koken. Zorg dat je een ruime pan met water (en zout) aan de kook brengt, en kook hier de pasta in. Door de pasta koelt het water iets af, wacht tot het weer aan de kook is gekomen en laat de pasta 10-30 seconden koken, waarna je de pasta direct weer uit de pan haalt. Serveer het direct met de saus (die je dus natuurlijk al klaar had voor het koken ;)).

pasta-473807_1280

 

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog