“Vandaag een guest blogger en ik weet het klinkt al niet meer origineel maar ik ben zeer oprecht, heel erg blij mee ben! Eat Cook and Love is een superfijne blog vol met heerlijk eten maar vooral met het schrijftalent en humor van Elize. Scherp en grappig schotelt ze je ook nog eens de meest heerlijke gerechten voor. […]”.
Wow! Het zal je maar gezegd worden. Ik voel me vereerd, dat zullen jullie begrijpen. Een aantal maanden geleden werd ik door Suus benaderd of ik een guestblog wilde schrijven voor haar blog: Foodbandits. Wellicht kennen jullie haar nog van het schandalig lekkere whiskey-espresso ijs dat ik van haar blog maakte voor de FoodBlogSwap. Een van de vele heerlijke recepten waarbij je door de prachtige foto’s het water in de mond loopt! Jullie zullen dus begrijpen, dat wilde ik wel! We zijn inmiddels even verder, maar het resultaat is online!
De gastblog die ik schreef voor Foodbandits kun je hier vinden. Omdat het een té lekker recept is, wil ik jullie het recept hier echter ook niet onthouden. Dus bij deze: Een té lekkere pittige waterkers-avocadosoep. Supergezond, romig door de avocado en het krijgt een Aziatische twist door de koriander. Smullen!
~
- 700 ml (zelfgemaakte) groentebouillon (zie voor ingrediënten het recept)
- 1,5-2 Rijpe avocado’s
- 100 gram waterkers (verkrijgbaar bij de betere groenteboer)
- Bosje koriander
- 4 plakken gerookte ham
- Peper en Zout
- Evt. Shiitake en sojasaus
- Bouillon: Snij wortel, prei, sjalot/ui, knoflook zo klein mogelijk en braad het kort aan in een pan, doe hier vervolgens een door de midden gesneden Spaanse rode peper doorheen. Als je niet van pittig houdt, kun je beter de zaadlijst en zaadjes verwijderen of slechts een halve peper gebruiken. Blus de kort gebakken groentes af met water. Doe een eetlepel piment en een eetlepel korianderpoeder bij de bouillon en laat op laag vuur 1-1.5 uur trekken. Breng de bouillon op smaak met zout. Ps. Vergeet niet dat een bouillon blokje voor tenminste 50% uit zout bestaat, zonder zout is je bouillon dus al snel érg flauw!