Waterkers-Avocado Soep

Soepfoto1

“Vandaag een guest blogger en ik weet het klinkt al niet meer origineel maar ik ben zeer oprecht, heel erg blij mee ben! Eat Cook and Love is een superfijne blog vol met heerlijk eten maar vooral met het schrijftalent en humor van Elize. Scherp en grappig schotelt ze je ook nog eens de meest heerlijke gerechten voor. […]”.

Wow! Het zal je maar gezegd worden. Ik voel me vereerd, dat zullen jullie begrijpen. Een aantal maanden geleden werd ik door Suus benaderd of ik een guestblog wilde schrijven voor haar blog: Foodbandits. Wellicht kennen jullie haar nog van het schandalig lekkere whiskey-espresso ijs dat ik van haar blog maakte voor de FoodBlogSwap. Een van de vele heerlijke recepten waarbij je door de prachtige foto’s het water in de mond loopt! Jullie zullen dus begrijpen, dat wilde ik wel! We zijn inmiddels even verder, maar het resultaat is online!

De gastblog die ik schreef voor Foodbandits kun je hier vinden. Omdat het een té lekker recept is, wil ik jullie het recept hier echter ook niet onthouden. Dus bij deze: Een té lekkere pittige waterkers-avocadosoep. Supergezond, romig door de avocado en het krijgt een Aziatische twist door de koriander. Smullen!

Soepfoto4
Soepfoto3

~

Pittige Waterkers-Avocado Soep
Ingrediënten (voor 4 personen):
 • 700 ml (zelfgemaakte) groentebouillon (zie voor ingrediënten het recept)
 • 1,5-2 Rijpe avocado’s
 • 100 gram waterkers (verkrijgbaar bij de betere groenteboer)
 • Bosje koriander
 • 4 plakken gerookte ham
 • Peper en Zout
 • Evt. Shiitake en sojasaus
1. Maak de groentebouillon zelf voor het lekkerste resultaat (en een beetje voor het idee). Heb je geen zin of tijd, gebruik dan een (goed) bouillonblokje en laat eventueel een (half) rood pepertje nog even meetrekken voor de pit.
 • Bouillon: Snij wortel, prei, sjalot/ui, knoflook zo klein mogelijk en braad het kort aan in een pan, doe hier vervolgens een door de midden gesneden Spaanse rode peper doorheen. Als je niet van pittig houdt, kun je beter de zaadlijst en zaadjes verwijderen of slechts een halve peper gebruiken. Blus de kort gebakken groentes af met water. Doe een eetlepel piment en een eetlepel korianderpoeder bij de bouillon en laat op laag vuur 1-1.5 uur trekken. Breng de bouillon op smaak met zout. Ps. Vergeet niet dat een bouillon blokje voor tenminste 50% uit zout bestaat, zonder zout is je bouillon dus al snel érg flauw!
2. Snij de avocado doormidden, haal de pit eruit en snij in een ruitpatroon de avocado in tot de schil. Door de schil binnenstebuiten te keren haal je de avocado eenvoudig uit de schil. Knip of snij vervolgens de waterkers los van de grond, was het indien nodig en bewaar ¼ van de hoeveelheid waterkers.
4. Zeef de bouillon door een kaas- of theedoek. En pureer de soep samen met de waterkers en de avocado. Hierdoor wordt de soep heel romig, zonder dat er ook maar iets van room aan te pas komt.
5. Maak een kleine salade van de verse koriander en de waterkers die je hebt bewaard.6. Verhit een pan zonder olie en bak hier heel kort de gerookte ham krokant in.
7. Dien de soep op in een kom. Leg op de soep de salade van koriander en waterkers en bovenop de salade leg je het krokantje van de ham.
Extra tip: Wat superlekker is bij deze soep is om bruschetta te maken. Neem lekker donker brood, maak een goede knoflook olijfolie en smeer het brood hiermee in. Kort in de oven onder de grill en je hebt heerlijk brood om in de soep in te dopen!
Nóg een extra tip: Mocht je de soep vegetarisch willen eten. Het is ook erg lekker om kort shiitake te bakken en af te blussen met een lichte sojasaus.
the trick is

One Response to “Waterkers-Avocado Soep”

  Laat een bericht achter:

  “Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

   

  © Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog