Whiskey Espresso ijs. Je bént gek als je dit niet maakt.

Whiskey Espresso IJs – Ok alle gezondheidsfanaten, even terug op jullie stoel. Niet direct gaan steigeren! Ik kan er namelijk niets aan doen. Ik bedoel, wat voor keuze had ik? Een recept met de titel ‘Je bent gek als je dit niet maakt’ laat weinig te kiezen over immers. Nu ben ik op zich van ‘een beetje gek doen’ op zijn tijd niet vies, laten we onszelf vooral niet te serieus nemen, maar me voor gek uit laten maken door iemand die ik slechts virtueel ‘ken’ kan ik natuurlijk niet laten gebeuren.

Whiskey Espresso IJs

Dus heb ik me tegoed gedaan aan deze overdaad van Suiker & Zonde! Heerlijk! Geen centje Spijt. Ze hebben gelijk, je bent inderdaad gek als je dit whiskey espresso ijs niet maakt.

Het was weer zover; FoodBlogSwap! Zoals de trouwe lezers weten ben ik wel van de dansjes op de tafel dus ook bij het lezen van welke blog ik deze keer mocht koken was een dansje op zijn plaats! Ik mocht een lekker recept kiezen van de Blog van Suzanne; Foodbandits. Ik ben een regelmatige bezoekster van haar blog om, naast de lekkere recepten, vooral de prachtige foto’s en haar fijne gevoel voor styling. Met mijn gebrek aan eigen talent op dat vlak kon ik dan ook niet anders dan haar vragen of ik haar foto van dit gerecht mocht gebruiken. Het is de enige foto die recht doet aan dit heerlijke smul-recept.  Bedankt Suzanne, het is een plaatje!

Het recept: Whiskey – Espresso ijs

Whiskey Espresso IJs

Ingrediënten:

– 250 ml slagroom
– 397 g gecondenseerde melk (staat bij de AH naast de kokosmelk in het schap, logisch?!)
– 2 theelepels gemalen espresso
– scheut(je) Whiskey
– verse, hete espresso (ook zonder dit blijft het ijs geweldig)
Bereidingswijze: 
1. Alle bovenstaande ingrediënten behalve de espresso meng je door elkaar tot een dikke crème.
2. Doe het mengsel in een ijsmachine of plaats het in een bak in de vriezer. Het voordeel van dit ijs is dat het dermate romig is dat je het ook na een dag het nog prima uit het bakje kunt scheppen.
3. Schep het ijs vervolgens in bakjes en giet hier de espresso overheen.
Zoals Suzanne zegt: “Het zal blijken dat de titel niets tekort heeft gedaan”.

Eet Smakelijk en Suzanne: bedankt!!

4 Responses to “Whiskey Espresso ijs. Je bént gek als je dit niet maakt.”

 1. Suus says:

  Wauw, wat een leuk stukje. Ik ben hier ZO blij mee!!!Ben ook blij dat het zo lekker was en het is echt mijn favo recept aller tijden, het is de sugar high waard ;)

  Superfijn, dank je wel!

  Liefs Suus

  • eatcooklove says:

   Hey Suus!

   Ik en degenen die met mij mee aten waren heel erg blij met jou haha. En ach, de sportschool draait er goed bij zullen we maar zeggen! Het is idd alle suiker meer dan waard. Jij bedankt voor het recept dus én voor je enthousiaste reactie!! Leuk.

   Liefs, Elize

 2. Annika says:

  Dit lijkt me ook voor mij haalbaar! Maar zelfs bij een makkelijk recept is er nog iets dat ik niet begrijp: is het echt de bedoeling dat ik er gemalen koffiebonen doorheen doe? Onderin een koffiekopje vind ik dat altijd heel smerig, dus ik krijg het idee dat ik gek zou zijn om het hierin te doen. Vergis ik me?

  • eatcooklove says:

   Ik zou nu kunnen zeggen dat ik het speciaal voor jou heb uitgekozen.. afstemming op publiek en zo. Maar helaas de échte reden al verklapt ;)

   Maar je hebt het inderdaad bij het juiste eind; voor de minder frequente koffie drinker kun je eventueel ook van die zakjes kopen van Nescafé. Vast niet even lekker als de beste espresso bonen; maar wel een prima alternatief!

   Laat je weten hoe het was?

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog