Homemade Kruidnoten!

Naamloos-1Waar in het verleden ‘de gevreesde roe’ en ‘de zak naar Spanje’ nog wel een afschrikkende werking hadden en mij tot goed gedrag prikkelde vind ik de laatste jaren de gedachte aan mee de zak in naar Spanje meer en meer aantrekkelijk worden! Even het herfstige weer hier ontvluchten lijkt zo’n slecht vooruitzicht nog niet! Hefst

Maar goed, voorlopig is het nog geen vijf december en heb ik dus nog alle tijd om te werken aan mijn ondeugden..!

Van de week maakte ik zelf kruidnoten. Wie mij en mijn kook-vaardigheden een beetje kent weet dat ik geen extreem geduldige bakker ben (‘Is ongeduldig zijn geen ondeugd Sinterklaas? Spanje! Spanje!’). Nadat ik dus al mijn liefde en geduld al in het maken van het deeg had gestopt (zo gedaan hoor), had ik weinig zin meer om kleine balletjes te rollen van het deeg. Met lede ogen zag ik  vervolgens toe hoe de kruidnoten tot buiten proportionele grootte groeiden in de oven… Gelukkig deed het de smaak echter niet te kort! Volgens een vriendin van mij moet je ze eten als ze warm zijn, maar ik kan vertellen; ze zijn koud ook niet te versmaden! Kruidnoten

Het Recept: Homemade kruidnoten

Niveau: eenvoudig ~ Hoeveelheid: ze komen altijd wel op!

Ingrediënten:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 100 gram zachte boter
  • 2-2.5 eetlepels speculaas/koekkruiden
  • 4-5 el melk
  • Puntje zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 150 graden C.

2. Doe het zelfrijzend bakmeel (eventueel gezeefd) in een kom en maak een kuiltje in het midden.

3. Voeg in het kuiltje de zachte boter, de speculaaskruiden, de suiker het zout en 3 el melk toe.

4. Kneed het deeg tot een soepel deeg met je handen en kijk hoeveel vocht er nog bij moet om een soepel deeg te maken.

5. Maak vervolgens van het deeg kleine balletjes en druk de onderkant wat plat. Leg deze op een bakplaat die met bakpapier bekleed is.

Bak de kruidnoten in 20-25 minuten gaar (afhankelijk van de grootte).

Eet Smakelijk!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog