Zeewier salade met Zalm

Zeewier Salade met Zalm en Sesam- Gamba’s – Jullie beloven me niet uit te lachen hè? Deal? In mijn ogen ben ik dus wel een soort van ochtend mens, ik sta direct ‘aan’, en kan in het geval van de meeste dagen moeilijk wachten te starten met de dag. Maar ik ben dan ook weer niet zó’n ochtend mens dat ik een half uur (of 10 minuten) eerder mijn bed uit ga om mijn make-up naar de laatste mode aan te brengen. Als mijn buurvrouw, wanneer ik make-up loos het oud papier buiten weggooi, opmerkt dat ze het verschil niet ziet, dan weet je het wel. Make-up is noch mijn hobby, noch mijn talent.

Dus, vond ik zelf slim bedacht, ging ik mijn wimpers laten verven. Zodat ik zo’n beetje mijn enige gebruikte product – de mascara – ook nog achterwege kon laten. Die grap ging ik even fiksen. Missie Bambi. deer-1157862_640

Zo gezegd, zo gedaan. Afspraak gemaakt, lag ik daar in de stoel een soort van gesprek te voeren over wimper-wenkbrauw ratio (écht whahaha!) en de mogelijkheid om extra wimpers – nummer 12 of 15 – tussen je eigen wimpers te plakken. Welja, ik vond dit eigenlijk wel -Bambi- genoeg. Niet wetende wat de bedoeling was, klaagde ik maar niet dat mijn ogen als een malle prikte, lekker die waterstof peroxide in je ogen. In plaats van als een geslaagde Bambi, had het resultaat uiteindelijk dan ook meer weg van een verlopen pandabeer. Maar hé, wel een ervaring rijker. En zoveel tijd kostte die mascara in de ochtend gelukkig toch al niet..

Hoe ik een brug ga verzinnen naar dit recept, werkelijk geen idee, maar ook iets met schoonheid wellicht? Want zeg nu zelf, dit bordje heeft toch geen portie waterstof peroxide nodig!

img_20160703_201240-1

Zeewier salade met Zalm, Gamba’s & Kerrie Mayonaise

Ingrediënten:

 • Wakamé salade (bijvoorbeeld van de AH) – Beetje vals spelen, kort de kooktijd aanzienlijk in. Toch liever zelf maken? Check dit recept!
 • Kerrie mayonaise (mayonaise mengen met pikante kerrie poeder naar eigen smaak).
  Zelf de mayonaise maken? Check deze post! Super simpel. 
 • 2 zalmfilets van ca. 125 gram per stuk
 • 1/2 komkommer
 • 50 ml milde azijn
 • 30 gram suiker
 • Optioneel: Gamba’s (3 per persoon) en sesamzaadjes (1 el)

Bereidingswijze:

 1. Minimaal een uur voor het serveren:
  Snij de komkommer in kleine blokjes. Meng de azijn met de suiker, voeg eventueel naar smaak wat zout toe. Doe de gesneden komkommer hierin. Je maakt op deze manier een milde zoet-zuur van komkommer.
 2. Maak de mayonaise (of gebruik kant en klare mayonaise) en meng ca 3 eetlepels met de pikante kerriepoeder.
 3. Bak de zalm (op de huid) in een pan met wat olijfolie, en laat hem in de pan tot de bovenkant lichtroze wordt. Als de zalm vers is, is het geen enkel probleem om de zalm niet helemaal door te bakken (maar dit is naar je eigen smaak).
 4. Rooster de sesamzaadjes ondertussen in een pan zonder olie in ca. 3 minuten. Haal uit de pan. Verhit vervolgens dezelfde pan op hoog vuur, en bak in wat olijfolie kort de gamba’s aan beide kanten beetgaar.  Let erop dat ze nog een beetje door garen. Als je de gamba’s gebakken hebt, strooi je er de sesamzaadjes overheen voor je het eten serveert.
 5. Giet de (zoet zuur) van komkommer af.
 6. Verdeel de Zeewier salade op een bord. Verwijder eventueel de huid van de zalm, en leg de zalm op de salade. Leg de zoet zuur van komkommer, de kerrie mayonaise en de gamba’s naar eigen smaak en dosering op het bord.img_20160703_192730

  Eet Smakelijk!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog